Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Spiritual counseling & Life coaching - Περί πνευματικής συμβουλευτικής & Life coaching στα ζητήματα του έρωτος και της αγάπης

ΠΗΓΗ


 

Spiritual counseling & Life coaching - Περί πνευματικής συμβουλευτικής & Life coaching στα ζητήματα του έρωτος και της αγάπης

Κατ αρχήν να σας ενημερώσω, ότι πέραν από τις καθιερωμένες γραπτές δηκτικές και σαρκαστικές κριτικές στα εν εξελίξει καθημερινά κοινωνικο-πολιτικά δρώμενα και δράματα, πέραν από τις γραπτές βιβλιοπαρουσιάσεις, θα σας επισυνάπτω-κοινοποιώ στην αγάπη σας, για λόγους προπονητικής ζωής και «coaching», ολιγόλεπτα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα με ελληνικούς υποτίτλους από κορυφαίους διανοητές, με μικρό συμπληρωματικό ή κριτικό σχολιασμό τους μέσα από τις έρευνες και τις εμπειρίες μας, ως καθηγητές στα Σχολεία ή ως Σύμβουλοι και Coachers.
«Fall in Love» στην Αγγλική γλώσσα, σημαίνει μεταφορικά «είμαι ερωτευμένος» ή «βιώνω τον έρωτα», αλλά στην κυριολεξία οι λέξεις σημαίνουν ότι «έχω πέσει στον έρωτα» ή πιό ακριβής, βρίσκομαι σε ελεύθερη «πτώση στον έρωτα» και την αγάπη.
Είμαστε από εκείνους τους μελετητές, του έρωτος και της αγάπης, όπου σε διεπιστημονικό και ολιστικό επίπεδο, ισχυριζόμαστε καθόλου αυθαίρετα ότι υφίσταται άμεση συσχέτιση και αλληλείδραση της οντολογίας του έρωτα και της αγάπης, τα οποία κατά τα φαινόμενα ίσως να είναι διαφορετικά πράγματα, ίσως και ολίγον τι διακριτά όπου κατά βάσιν το ένα προϋποθέτει το άλλο ενώ στην ουσία τους είναι ταυτόσημα δυναμικά πράγματα, τα οποία εξελίσσονται είτε με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο.
Ως Σύμβουλοι που συνδιάζουμε συνθετικά την Συμβουλευτική με το coaching , έχουμε εννοήσει εμπειρικά και γνωσιολογικά, ότι όλα τα μείζονα θέματα των συμβουλευόμενων μας, των μαθητών/τριών μας, και φίλων μας, έχουν ως ρίζα τους τα ερωτικά πράγματα, και δη το σεξουαλικό.
Άρα, συνεπώς, χρειαζόμαστε μία ολιστική και περιεκτική -διεπιστημονική με βάση τις πηγές- ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΚΤΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΝΣΧΙΟΥΜΑΝΙΤΙ, μία άλλου είδους διαφορετική, όμορφη, διακριτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κατ αρχάς για ενηλίκες καθότι υφίστατανται σωρηδόν άλυτα ψυχο-σεξουαλικά ζητήματα σε αυτό το κομμάτι, πολλώ δε μάλλον εκ παραλλήλου να φροντίσουμε τα όμοια και για τα ανήλικα παιδιά μας, αν και θα βρούν τον δρόμο τους, χωρίς τις κουτοπόνηρες παρεμβάσεις ΛΟΑΤΚΙ εκπαιδευτικών και δασκάλων, όπου θα τους οδηγήσουν στον γκρεμό με τις γνωστές μπαρούφες και σχετικοποιήσεις των βιολογικών φύλων των γονέων κ.ο.κ.
Στο ζήτημα του έρωτα και της αγάπης, δεν υφίσταται καμμία ασφάλεια, αλλά μάλλον ψυχοσυναισθηματικό ρίσκο, και όσοι/όσες επιζητούν μανιωδώς την ερωτική ασφάλεια μιάς ζεστής και τρυφερής αγκαλιάς, προλαβαίνουν να αναστοχαστούν εξ υπαρχής το ζήτημα, καθότι ό,τι σήμερα θεωρείται ως απόλυτα ελεγχόμενο και ασφαλές είναι ζήτημα χρόνου -αφού τα πολιτικά είτε αν θέλετε τα εν τη πόλη πράγματα μεταβάλλονται άρδην, άρα και τα ερωτικά μεταβάλλονται άρδην, αφού πρόκειται για κορυφαία πολιτική πράξη των έμβιων όντων- να μεταμορφωθεί εν ετέρα μορφή με αρνητικό ή θετικό πρόσημο.
Το αρνητικό πρόσημο, σημαίνει: να διαβρωθεί, να αλλοιωθεί, να μηδενισθεί, να σβήσει, να χαλάσει, να καταστραφεί λόγω των διαβρωτικών και μηδενιστικών δυνάμεων του ΕΓΩΙΣΜΟΥ των ατόμων. Ο έρως να μεταμορφωθεί σε θανάσιμο μίσος ή απαξίωση, ψυχρότητα και αδιαφορία.
Το θετικό πρόσημο, σημαίνει: να βαθαίνει, να πάθει την καλή αλλοίωση, να πολλαπλλασιασθεί, να γονιμοποιηθεί, να αναδομηθεί, να συντηρηθεί, να επεκταθεί και να σταθεροποιηθεί ή και να μεταμορφωθεί σε μία καθόλα ισόβεια συντροφική αγάπη.
Αυτό το οποίο θα πρέπει να γνωρίζουμε, μέσα από τις εμπειρίες της ζωής των ατόμων, είναι, ότι ΚΑΘΕ σχέση που δημιουργείται είναι ωσάν φυσικός νόμος, αλλά μάλλον συναισθηματικός νόμος, ο οποίος εκπηγάζει από σύγχρονες ψυχαναλυτικές ερμηνείες και αναλύσεις, άμα της σχέσεως στα θεμέλια εισέρχεται και το σαράκι της προδοσίας.
Είναι φυσικός νόμος ή πνευματικός νόμος αν θέλετε, ότι αν κάποιος άνθρωπος εναποθέτει πλήρως και όλες τις ελπίδες του σε κάποιον άλλον άνθρωπο, να δομεί την σχέση σε σαθρά και έωλα θεμέλια, καθότι κάθε σχέση σχεδόν στα ανθρώπινα και κτιστά πλαίσια είναι καταδικασμένη στο νόμο της φθοράς και της εντροπείας, παρ΄εκτός και αν μυστηριακές άκτιστες δυνάμεις, άκτιστες ενέργειες παρεμβαίνουν (όχι μαγικά αλλά συνεργειακά με τον άνθρωπο) και αναχαιτίζουν χαρισματικώς την φυσιολογική φθορά των σχέσεων.
Συνεπώς, προσθέτουμε και συμπληρώνουμε την φιλοσοφική σκέψη του Allan Watts, ότι οι σχέσεις δεν είναι σχετικά μόνο φαινομενικές, προσωρινές και καταδικασμένες στην αλλοίωση και τον μηδενισμό, αλλά έχουν αιώνια προοπτική, καθότι αν προλάβουν να μεταμορφωθούν σε αγάπη, η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει. Ακόμη και αν κατά τα φαινόμενα, έχουμε την εν κόσμω διάλυση της σχέσης.

© Του Παναγιώτη Νούνη

Εκπαιδευτικός | Αναπληρωτής καθηγητής
Spiritual Counseling & Life Coaching
Επικοινωνία: panagiotisnounis@hotmail.com
---------------------------
Για ραντεβού -με την πρώτη συνεδρία 60 λεπτών ΔΩΡΕΑΝ- για συνεδρία συμβουλευτικής & coaching, στείλτε μας απλά ένα μήνυμα με τα στοιχεία σας στο «μέσετζερ» ή στο Viber στα επαγγελματικά μας νούμερα για Κύπρο (CY) 96897711 & για Ελλάδα στο (GR) 6983074743, μόνο κατά τις επόμενες ώρες 09:00-21:00 για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Επαγγελματική ιστοσελίδα & βιογραφικό: https://nounispanagiotis.blogspot.com/
-------------------------------------------

Βιβλιογραφία:

1. «ΤΡΕΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ», του Σίγκμουντ Φρόυντ, πατέρα της Ψυχανάλυσης, εκδόσεις: Επίκουρος.

2. «Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ», του Βίλχλεμ Ράϊχ, εκδόσεις: ΡΕΩ, Αθήνα, 2015, σελ. 273-279.

3. «ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ» (Αφήγηση διεπιστημονική - Από την αρχαιότητα στο σήμερα - Από τους μικροοργανισμούς στον άνθρωπο), επιμέλεια: του Χρυσόστομου Σταμούλη, εκδόσεις: ΑΡΜΟΣ, σσ. 351.

4. «ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ», του Άλφρεντ Αντλέρ, εκδόσεις: Επίκουρος, 1974, σσ. 93.

5. «Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ» (Η Αυτοψυχογνωσία με Ψυχοδηλωτικά Φάρμακα), του Αθανασίου Καυκαλίδη, εκδόσεις: CaptainBook.gr, σσ. 429.

6. «Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ», του Jacques Andre, Μετάφραση: Γιάννης Στρίγκος, εκδόσεις: Πατάκη, 2019, σσ. 206.

7.

*Η βιβλιογραφία περί του εν λόγω ζητήματος θα συμπληρώνεται συστηματικά, με σύγχρονη και παλαιά βιβλιογραφία, για όσους επιθυμούν να ερευνήσουν και να μελετήσουν σοβαρότερα το εξαιρετικά ενδιαφέρον ζήτημα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, του πυρήνα του έρωτα και της αγάπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου