Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Ολοκληρώθηκε η νέα εξεταστική περίοδος (Καλοκαίρι 2023) για την πολεμική Τέχνη του Wing Chun

 


ΠΗΓΗ

Ολοκληρώθηκε η νέα εξεταστική περίοδος (Καλοκαίρι 2023) για την πολεμική Τέχνη του Wing Chun

Μία ακόμη εξεταστική περίοδος έχει ολοκληρωθεί σήμερα στην οικογένεια της Σχολής εν Λεμεσώ Wing Chun Kung Fu με προσωπικό δάσκαλο, εκπαιδευτή και προπονητή μας τον sifu κ. George Soleas κάτω από την επισταμένη καθοδήγηση του πολύτιμου εξεταστή μας master κ. Kypros Andreou .
Οι σημερινές εξετάσεις ήταν για το τρίτο επίπεδο, ώστε να εισαχθούμε κανονικά στο τέταρτο επίπεδο του Wing Chun.
Εν αρχή η εξέταση είχε την ομαδική επίδειξη της πρώτης φόρμας του 'Sil Lim Tao', ο καθένας μαθητής το διενεργούσε στο ανάλογο επίπεδο του.
Οι νέες ενδιαφέρουσες ορολογίες επί της βάσης της φόρμας που διδασκόμαστε την μαχητική εφαρμογή τους -εξάπαντος στην Κινεζική Γλώσσα- είναι το Tan Sao, Garn Sao και Bon Sao.
Το τρίτο επίπεδο, επίσης, έχει ωραίους ταχυδύναμους συνδυασμούς απόκρουσης (μέσω του T stance και Kan Sao) λακτισμάτων και άμεσης αντεπίθεσης με γροθιές ή συνδυασμούς με χαμηλά λακτίσματα (low side kick ή front kick).
Αυτό το σημειώνουμε σκόπιμα αφού υφίσταται μία έωλη άποψη ότι το Wing Chun δεν έχει ψηλά η χαμηλά λακτίσματα. Το Wing Chun περιλαμβάνει μία αρκετά καλή ποικιλία από αποτελεσματικά ψηλά ή χαμηλά λακτίσματα.
Περιλαμβάνει επίσης, δύο διαφορετικά είδη μαχητικής κινησιολογίας ως άμυνας-επίθεσης σε περίπτωση επιθέσεων εις διπλούν ψηλών αγκιστρωτών γροθιών (high hooks) με απέκρουση μέσω του Bil Sao.
Μία ενδιαφέρουσα τεχνική άσκηση είναι όταν δέχεσαι συνδυαστικά χαμηλή και ψηλή γροθιά και για λόγους οικονομίας ενέργειας η απόκρουση γίνεται με το ίδιο χέρι μέσω Pac Sao, Tan Sao και Kan Sao.
Στην εξέλιξη της εξεταστικής της εφαρμοσμένης μαχητικής κινησιολογίας είχαμε συνδυασμούς γροθιών με το ίδιο χέρι (straight punch & high or low hook punch) με θεμελιώδη εξάσκηση της άμεσης αντανακλαστικής αποκρούσεως μέσω του Pac Sao.
Η εξέταση στο τρίτο επίπεδο (όπως σε όλα τα προηγούμενα και επόμενα) οι προφορικές οδηγίες είναι στην Κινεζική Γλώσσα στην ορολογία του Wing Chun, και ο βαθμός δυσκολίας έγκειται ιδιαζόντως στο γεγονός ότι ο εξεταστής πλέον δίνει οδηγίες στον εξεταζόμενο εκτέλεσης εφαρμοσμένης κινησιολογίας και από προηγούμενα επίπεδα τα οποία είχαμε εξεταστεί στο παρελθόν.
Ήτο μία ακόμη ενδιαφέρουσα εμπειρία η οποία μας αξιολογεί και μας μυεί βαθμηδόν στα άδυτα της μαχητικής κινησιολογίας του Wing Chun και της Ασιατικής Φιλοσοφίας του Kung Fu.
Από παράδοση, οι μαθητές που περνούν για το επόμενο επίπεδο, λαμβάνουν για το προηγούμενο επίπεδο το επίσημο πιστοποιητικό από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Wing Chun.
Άρχισα να αγωνιώ και να αγχώνομαι για το πιό δύσκολο επίπεδο, που σύμφωνα με την ύλη μας είναι το πέμπτο, καθότι εξεταζώμεθα όλα τα προηγούμενα 4 επίπεδα.
Αυτοσαρκασμός: Υπάρχει κάποιος καλός ψυχολόγος ή ψυχίατρος ή ψυχοθεραπευτής για διαχείριση του άγχους και του στρες για δύσκολα μελλοντικά και φανταστικά σενάρια και γεγονότα; Μπα!
Νομίζω, μόνο η καλή προετοιμασία και η ευχάριστη προπόνηση επιλύει όσα δεν δύνανται να επιλύσουν οι ειδικοί της ψυχικής υγείας.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον πολύτιμο προπονητή μας και δάσκαλο sifu George Soleas καθώς και στο δάσκαλο αυτού και πολύ επιεική και διακριτικό εξεταστή μας master Kypros Andreou.

Του Παναγιώτη Νούνη
Ελευθέρου Στοχαστού

Υγ.: Η εν λόγω ανάρτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ πολιτική διαφήμιση γιά δημόσια έμπνευση ή παρακίνηση για το πλέον περισπούδαστο και ολοκληρωμένο παραδοσιακό σύστημα μαχητικής αυτοάμυνας Πολεμικών Τεχνών Wing Chun Kung Fu που αξίζει τον κόπο να το διδαχθούν μικροί και μεγάλοι άνθρωποι, το οποίον είναι της ευθείας γραμμής και διαδοχής του περίφημου Grandmaster Ip Man και των επιφανών μαθητών αυτού του Bruce Lee και του William Cheung.
Άρα συνεπώς, δεν χρειάζονται προσωπικά
μπράβο
ή
συγχαρητήρια
, καθότι είμαστε μαθητές και σπουδαστές της εν λόγω Ακαδημίας. Κοπιάστε απλά να γνωριστούμε και να προπονηθούμε παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου