Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Δεκαέξι (16) Ευρωπαϊκές χώρες υπογράφουν συμφωνία για την προώθηση διαφυλικών πολιτικών υπέρ των τρανσέξουαλ ατόμων

 


Δεκαέξι (16) Ευρωπαϊκές χώρες υπογράφουν συμφωνία για την προώθηση διαφυλικών πολιτικών υπέρ των τρανσέξουαλ ατόμων

Μόνο δύο εβδομάδες πριν από τις γενικές εκλογές, η ισπανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να προωθήσει τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
16 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν μια δήλωση για την περαιτέρω προώθηση των διαφυλικών πολιτικών στην Ευρώπη.
Στη Μαδρίτη, υπουργοί και ομάδες LGBT συναντήθηκαν στις 5 Ιουλίου για την ιδιαίτερη «προώθηση των δικαιωμάτων LGBTQI+ στην Ευρώπη», μια εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περαιτέρω «ανάπτυξη της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ισότητα LGBTQI+ 2020–2025», ένα πολιτικο-κοινωνικό σχέδιο που ανέφερε το ιστολόγιο «Evangelical Focus» πριν από περίπου δύο χρόνια.
Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Εσθονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα και Κύπρος ήταν οι εν λόγω χώρες που εκπροσωπήθηκαν επίσημα στην ισπανική πρωτεύουσα.
Μία αμφιλεγόμενη Ισπανίδα ως υπουργός Ισότητας
Αυτή η πρωτοβουλία είναι από τις πρώτες της ισπανικής κυβέρνησης που ξεκινά την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ένας εκ περιτροπής θεσμικός ρόλος που δίνεται στις χώρες της ΕΕ κάθε 6 μήνες). Έχει καθοδηγηθεί από την Irene Montero, την Ισπανίδα Υπουργό Ισότητας, ηγέτιδα του αριστερού κόμματος «Podemos», του εταίρου συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών «PSOE».
Η Ισπανία μάλιστα, ετοιμάζεται να γιορτάσει τις γενικές εκλογές στις 23 Ιουλίου, σε ένα πλαίσιο στο οποίο όλες οι έρευνες προβλέπουν την ήττα του αριστερού συνασπισμού στην κυβέρνηση.
Η Montero, η οποία έχει επικριθεί έντονα από φεμινίστριες, νομικούς εμπειρογνώμονες, γιατρούς και γονείς για την προώθηση του γνωστού ως «Trans Law» («Νόμος περί των Τρανσέξουαλ») το 2022 (που ενθαρύνει και επιτρέπει νομικά στους έφηβους να αλλάξουν το βιολογικό και φυσιολογικό τους φύλο), έχει επαινεθεί από LGBTQI ομάδες (ομοφυλοφιλίας) στην Ευρώπη για την υπεράσπιση της διαφυλικής και δη της τρανς ατζέντας.
Είναι γνωστό ότι η υπουργός Montero δεν θα είναι μέλος της κυβέρνησης που θα βγει από τις βουλευτικές εκλογές σε δύο εβδομάδες.
Ακόμα κι αν ο Πρωθυπουργός Pedro Sánchez είχε πιθανότητες να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, η εν λόγω υπουργός Ισότητας Montero δεν θα συνέχιζε στη ίδια θέση, καθώς η θέση της στις λίστες του νέου αριστερού συνασπισμού «Sumar» δεν είναι αρκετά υψηλή ώστε να φιλοδοξεί να κερδίσει μια έδρα στο εθνικό κοινοβούλιο.
Ίσως, για αυτόν τον λόγο, η Υπουργός Montero προγραμμάτισε αυτή την συγκέντρωση της ΕΕ στα περί της ατζέντας των LGBTQI+ πριν από τις εκλογές, μόλις 5 ημέρες μετά την έναρξη της ισπανικής Προεδρίας της ΕΕ.
Τι λέει το έγγραφο
Το έγγραφο που υπογράφηκε μόνο από τις 16 χώρες στη Μαδρίτη ζητά την αναγνώριση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση της αυτοδιάθεσης φύλου για τα τρανς άτομα, την κρατική και νομική ενθάρρυνση μεταστροφής φύλου χωρίς ειδικές απαιτήσεις και την απαγόρευση των λεγόμενων «θεραπειών μεταστροφής».
Μιλώντας στην εκδήλωση, η Montero μίλησε ευθέως για «μια σαφή κατεύθυνση» στην οποία η Ευρώπη «εγγυάται τα δικαιώματα των LGTBI για την προστασία της καρδιάς των δημοκρατιών μας». Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει «να προάγει με υπερηφάνεια τα δικαιώματα των LGTBI ατόμων και έτσι να σταματήσει το μίσος και την LGTBIφοβία».
Το έγγραφο στο οποίο δεσμεύτηκαν αυτές οι 16 χώρες κάνει λόγο για «αυξημένο μίσος, βία και διακρίσεις» προς τα LGBTQI άτομα στην Ευρώπη, «και, ειδικότερα, προς τα τρανσέξουαλ άτομα». Καταγγέλλει επίσης ότι «ορισμένες πολιτικές οργανώσεις και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών κάνουν εκστρατείες για την κατάργηση της υφιστάμενης νομοθεσίας» και για την «αποτροπή του δικαιώματος στη νόμιμη αναγνώριση φύλου χωρίς απάνθρωπες ή εξευτελιστικές απαιτήσεις».
Υπάρχει ανάγκη για τις χώρες της ΕΕ να παρακολουθούνται, αναφέρει η συμφωνία, και να λαμβάνονται νομικά μέτρα όταν η νομοθεσία της ΕΕ για τέτοια δικαιώματα LGBTQI δεν εφαρμόζεται επαρκώς.
Έντονη συζήτηση για τους «τρανς» στην Ισπανία
Το κόμμα «Podemos» της Irene Montero υπέστη ισχυρότατη ήττα στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Το κόμμα «PSOE» του πρωθυπουργού Pedro Sánchez's είδε επίσης μία σημαντική απώλεια περιφερειακών κυβερνήσεων, γεγονός που τον οδήγησε να ανακοινώσει «πρόωρες» γενικές εκλογές τον Ιούλιο.
Εάν ο υποψήφιος του συντηρητικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Λαϊκό Κόμμα), Alberto Núñez Feijóo, κερδίσει τις εκλογές, η ισπανική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είχε μια σημαντική αλλαγή στην ηγεσία της μετά το καλοκαίρι.
Ο Feijóo έχει επανειλημμένα πει ότι μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του θα άλλαζε τον «Trans Law», ο οποίος παράλληλα με τον νόμο περί αυτοπροσδιορισμού της Σκωτίας θεωρείται ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους νόμους στην Ευρώπη.
Στην Ισπανία, μεγάλο μέρος των φεμινιστικών οργανώσεων έχουν αποδοκιμάσει αυτό που θεωρούν πολιτικές υπέρ των τρανσέξουαλ που «σβήνουν τις γυναίκες» στην κοινωνική σφαίρα. Το hashtag #FeminismoNoVotaTraidores («Ο φεμινισμός δεν ψηφίζει προδότες/τριες κυβερνητικούς ή υπουργούς») έχει γίνει της μοδός αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες.
Οι Ευαγγελικοί Χριστιανοί, έχουν επίσης εκφράσει την απαίτησή τους να σεβαστούν τους χώρους και την ταυτότητα των γυναικών και των παιδιών.
---------------------------------
🎓 Μετάφραση και φιλολογική επιμέλεια: Του Παναγιώτη Νούνη, Εκπαιδευτικός - Αναπληρωτής καθηγητής, Ελεύθερος Στοχαστής.
----------------------------
Πηγή: Published in: «Evangelical Focus» - europe - 16 European countries sign agreement to promote transgender policies
----------------------------
📌 Γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μία οργανωμένη στρατηγική κίνηση να επιβάλλουν εξ αρχής και πάση θυσία την ατζέντα των τρανσέξουαλ σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου επισημαίνεται με έμφαση στο κείμενο, ότι κυρίως κόμματα της αριστεράς, ή κόμματα της δήθεν παραδοσιακής δεξιάς τα οποία αλληθωρίζουν υπέρ της πολιτικής φιλοσοφίας των αριστερών δικαιωματιστών υπέρ της μη φυσιολογικής σεξουαλικής πρακτικής, για ζητήματα κυρίως προώθησης της προπαγάνδας της ομοφυλοφιλίας, φαίνεται δεξιοί και αριστεροί συγκλίνουν αμφότεροι στην προώθηση της ατζέντας των τρανσέξουαλ ατόμων, ενώ στο στόχαστρό τους βρίσκονται οι έφηβοι, τα ανήλικα παιδιά μας, τα οποία πέραν του γεγονότος ότι έχουν σοβαρή γνωστική αδυναμία να επιλέξουν απλά πράγματα όπως τον επαγγελματικό προσανατολισμό ή το είδος των σπουδών τους, εμμέσως πλην σαφώς το Κράτος με αμφιλεγόμενους Νόμους τους ωθεί και τους προωθεί εξ ηλιθιότητος και διολιότητος να προσανατολιστούν στα άδυτα δίκτυα της ομοφυλοφιλίας και να δύνανται άνετα και με τις ευλογίες τους Κράτους -άνευ της σύμφωνης γνώμης των γονέων τους- για χειρουργική μεταστροφή φύλου και φυλομετάβαση.
Μοναδική έννοια και μοναδικό πολιτικό μέλημα των εν λόγω ευρωπαϊκών Κρατών είναι άραγε να προωθήσουν την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας και δη την φυλομετάβαση και μεταστροφή φύλου στα ανήλικα παιδιά μας; Γιατί άραγε;
Του Παναγιώτη Νούνη
Εκπαιδευτικός - Αναπληρωτής καθηγητής, Ελεύθερος Στοχαστής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου