Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

ΑΝΟΗΤΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΛΗΛΟ-ΣΕΒΑΣΜΟ



ΑΝΟΗΤΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΛΗΛΟ-ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΣΕΛΓΩΝΤΑΣ ΑΣΕΒΩΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΟ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Του Παναγιώτη Νούνη

Οι μέν πέριξ κύριοι του ΠτΔ μιλούν και γράφουν (καθότι απαιτούν ως εξουσία έχοντες) περί σεβασμού της δήθεν διαφορετικότητας, δηλ. απόλυτο σεβασμό στην θεσμοθετημένη και νομοθετημένη ανωμαλία μερικών, στα δημόσια αίσχη και στις ανόητες πεποιθήσεις ορισμένων, δηλ. σεβασμό, γράφε απόλυτη και τυφλή υποταγή και ανίερο προσκύνημα στην ομοφυλοφιλική προπαγάνδα των ΛΟΑΤΙ ατόμων.


Οι δέ κύριοι της Γενικής Εισαγγελείας ομιλούν (γράφε αντι-μιλούν της Κυβερνήσεως) και γράφουν (καθότι απαιτούν) περί σεβασμό των αρχών και εξουσιών τους, σεβασμό και θρησκευτική προσήλωσιν εις το «πανάγιο» και «ιερό» Σύνταγμα της Κ.Δ.


Στο σκεπτικό πολλών αθέων, ανοήτων, ουδετερόθρησκων, αγνωστικιστών, αθρήσκων, και αδιάφορων κοσμικών ανθρώπων, το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους είναι ωσάν το ιερό Ευαγγέλιο για τους συνειδητούς Χριστιανούς.


Το ερώτημα μου είναι: Ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, ως Επίσκοπος της Εκκλησίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της Εκκλησίας, δεν έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράζει είτε προσωπικές είτε και θεολογικές απόψεις εντός των ιερών Ναών και ενώποιον Χριστιανών;

Απο Θεολογικής απόψεως, πράγματι δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει προσωπικές απόψεις για θεολογικά ζητήματα.

Από Συνταγματικής όμως απόψεως το έχει το δικαίωμα ή δεν το έχει;

Και άν όντως το έχει ο Μόρφου, διότι είναι ΚΑΙ πολίτης μιας υποτείθεται δημοκρατικής νήσου, γιατί τότε ο Γενικός Εισαγγελέας και η Επίτροπος Διοικήσεως δεν προστατεύουν το εν λόγω δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, και δή έναν εκκλησιαστικό θεσμικό αξιωματούχο;

Απ΄ ότι φαίνεται οι ίδιοι οι πολιτειακοί θεσμοί δεν σέβονται τους εαυτούς τους απασχολούμενοι σοβαρά με τις κατηχητικές και θεολογικές διδασκαλίες του Μητροπολίτη Μόρφου.

Τα ΛΟΑΤΙ άτομα και οι φανατικοί άθεοι οπαδοί του ΑΚΕΛ έχουν το κάθε δικαίωμα να υβρίζουν, να ραδιουργούν, να συκοφαντούν, και να υποσκάπτουν την Εκκλησία στις συνάξεις τους, και οι κληρικοί εντός των ιερών Ναών δεν έχουν δικαίωμα να συζητούν θεολογικά με το λαό του Θεού;

Αστεία πράγματα, δεν νομίζετε;

Όλοι σχεδόν οι πολιτικοί θεσμοί απαιτούν, αντιμιλούν και μιλούν για σεβασμό αναμεταξύ τους και άλλως πως, αλλά σεβασμό στην προσωπικότητα του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου δεν βλέπω.

Σεβασμό στην αρχιερωσύνη του και στον θεσμό της Εκκλησίας απο τους πολιτικούς θεσμούς και πάλιν δεν βλέπω.

Συνεπώς, ποιός έχει το πρόβλημα και πού ακριβώς έγκειται το πρόβλημα; Και πάλιν δεν μπορώ να καταλάβω.

Άλαλα τα χείλη των ασεβών;

Του Παναγιώτη Νούνη

Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής

Email: panagiotisnounis@gmail.com




ΠΗΓΗ: Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» & Ιστολόγιον «PANAGIOTIS NOUNIS»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου