Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΠΕΔΙΝΟΥ




ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΗΣ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΠΕΔΙΝΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΙΚΑΣ: Τι είναι αυτό που αρχίζει από Α και τελειώνει σε -γιοποίηση και έρχεται οσονούπω ;;;;;;;
Αλίμονο !!!!!

Παναγιώτης Νούνης: Αγιοποίηση σε όσους γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα απο την Αγιολογία, κάνει συνήθως το Βατικανό ελλείψει των ορθοδόξων χαρισματικών αγιολογικών προϋποθέσεων. Η ορθόδοξη Εκκλησία απλώς αγιοκατατάσσει ή απλά επικυρώνει την ενυπάρχουσα αγιότητα του τάδε Κληρικού, Μοναχού και Λαϊκού. Αν το Φανάρι αγιοποιήσει τον γ. Ιωσήφ τον Χαχανιστό θα πρέπει να θέσουμε το ερώτημα, πόσα Βαλτοπεδινά αργύρια πάει η αγιοποίησις και ποιανού θα είναι η επόμενη σειρά; Άλλά άραγε, γιατί η ορθόδοξη Εκκλησία μονοπωλεί την αγιοκατάταξη μόνο στις τάξεις του Κλήρου και ειδικά του Μοναχισμού, και δή εις βάρος του Λαϊκού στοιχείου; Μήπως η ορθόδοξη Εκκλησία δεν συμπεριλαμβάνει Κλήρο, Μοναχισμό και Λαϊκούς, για να είναι τω όντι η Εκκλησία του Χριστού μας; Το Βασίλειον ιεράτευμα δεν είναι Κλήρος και Λαϊκοί αχώριστοι και αδιαίρετοι; Τότε γιατί προκύπτει μια κάπως περίεργη μεροληψία εις βάρος των χαρισματούχων κεκοιμημένων Λαϊκών;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΙΚΑΣ: Παναγιώτης Νούνης 
"Χαχανιστός"....
χαχαχαχαχα.....super!!

Παναγιώτης Νούνης: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΙΚΑΣ Προφανώς, δεν γνωρίζεις ότι ισχύει κυριολεκτικά ότι είναι Γέρων χαχανιστός. Υπάρχει ένα απόσπασμα και αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκουμέντο όπου ο γ. Ιωσήφ ισχυρίζεται ότι τα έμβρυα εμψυχούνται μετά τον 3ο μήνα και χαχανίζει οικτρά και φοβερά εις βάρος των Μοναχών της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου που λένε ότι το έμβρυο εμψυχούται άμα τη συλλήψει του.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΙΚΑΣ: Παναγιώτης Νούνης 
Σαφώς και γνωρίζω τις φρικτές απόψεις του περί εμβρύων....
Τι να λέμε τώρα!!!
Προφανώς το ίδιο πρεσβεύουν και οι νυν Βατοπαιδινοί...
Οι άλλοι πατέρες των άλλων μονών,δεν έχουν γνώμη για αυτό το θεμα???
Δε θεωρείς ότι πρόκειται περί φρικτής βλασφημίας ??
Άμα μπορείς,λύσε μου μια απορία ..
Ο...περί ού ο λόγος,ήταν ιερομόναχος, θεολόγος....τι στην ευχή ήταν??
Από που άντλησε αυτές τις απόψεις???

Andreas Katerina Liveris: Αδελφέ Παναγιώτη! εναν ιερέα, δεν εχω δει, πότε να περνούν θέσει επί τού θέματος... στις αναρτήσεις σού...ουτε καν λάικ, τι φοβούνται?

Παναγιώτης Νούνης: Andreas Katerina Liveris Δεν προλαμβαίνουν οι άνθρωποι, έχουν τόσους τρελούς να ασχοληθούν την ημέρα τους που σιγά μη ασχοληθούν και μαζί μας. Θέλεις να πάρουν θέση και να βρεθούν μπλεγμένοι; Οι ιερείς είναι έξυπνοι άνθρωποι, ξέρουν να χειρίζονται αριστοτεχνικά τις μάζες. Δεν τα γράφουμε για τα «λάικς» αλλά προς γνώση, πληροφόρηση και βαθύτερο ή καλύτερα βαθύτατο προβληματισμό.


Έφεδρος Αξιωματικός: Αν δεν έχουμε το σθένος να υπερασπιστούμε όσα λέμε και φοβόμαστε μην χάσουμε τα οφίκκια και τις καθέδρες μας, ας μην μιλάμε καθόλου γιατί μόνο σκανδαλισμό προκαλούμε...

Παναγιώτης Νούνης: Πρίτς! Εμείς θα κάνουμε με ψυχαναγκασμό ξύλινα κηρύγματα!! Θα κάνουμε ηθικιστικές και βαρετές ομιλίες για την αμαρτία και την «Χριστιανική Ηθική». Θα κάνουμε τσάγια φιλανθρωπίας και εράνους επιδεικτικούς μέσω ραδιοφώνων..... και όποιος σκανδαλιστεί να πάει να χαθεί. Να πάει στον ψυχίατρο ο σκανδαλισμένος. Γιατί; Γιατί εμείς είμαστε οι καθαροί, οι άσπιλοι και αμόλυντοι νεοβαλτοπεδινοί!

στρατος καλταπανιδης: Παναγιώτης Νούνης το πριτς φιλε, ειναι ολα τα λεφτα. Δεν χρειαζεται να γραψεις τιποτε αλλο.!

Παναγιώτης Νούνης: Πρός κάθε τολμηρό σχολιαστή/τρια που νομίζει ότι έχει σοβαρή και αντικειμενική τεκμηρειωμένη άποψη: Παρακαλώ πολύ να τεκμηρειώνετε με κάθε δυνατή ακρίβεια την άποψή σας διότι έχουμε χορτάσει με την τραγελαφική και ανόητη παρασυνθηματολογία «είναι όλα άδικα και συκοφαντικά» διαφορετικά θα αναγκαστώ να διαγράφω χωρίς προειδοποίηση το σχόλιό σας.

Giotis Thasios: Να απαντήσω Δημήτρη ως εξής: 1. Οι νύν Βαλτοπεδινοί θα πρέπει να είναι ανόητοι να πρεσβεύουν τις μαλακίες του Ιωσήφ του Χαχανιστού. 2. Βγήκαν και δήλωσαν δημόσια ότι ο γ. Ιωσήφ δεν διεκήρυξε τέτοια βλασφημεία, ενώ το αψευδές και αληθινό ηχητικό αποδεικνύει ότι ψεύδονται ενώπιον Θεού και ανθρώπων. 3. Οι πατέρες του αγίου Όρους η ιερά Κοινότητα δεν έχει ακόμη καταδικάσει τις κακοδοξίες του γ. Ιωσήφ και άρα παραμένει εκτεθειμένη. 4. Οι πατέρες της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου και εκλεκτοί Λαϊκοί Θεολόγοι φίλοι της ίδιας ιεράς μονής έγραψαν και γράφουν σωρηδόν αντιρρητικά κείμενα για τις κακοδοξίες των Βαλτοπεδινών. 5. Θεωρώ ότι ο γ. Χαχανιστός εξέφρασε φοβερές κακοδοξίες πράμα που πρέπει να απασχολήσει είτε την ιερά Σύνοδο της Κωνσταντινουπόλεως είτε την ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου. 6. Ο εν λόγω Γέρων ήταν απλός Καλόγερος, δαιμόνιος καλόγερος, που δημιούργησε την χειρώτερη φατριά της σύγχρονης Εκκλησιαστικής Ιστορίας που απαριθμά και απασχολεί την Εκκλησία σχεδόν 40 χρόνια με σωρηδόν εκκλησιαστικά, ηθικά, πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου