Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ


ΠΗΓΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Του Παναγιώτη Νούνη

Να απευθύνω και δημόσια θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες στις εκδόσεις «Το Παλίμψηστον», και δή προς τον Ομότιμο καθηγητή Πατρολογίας, διδάσκαλο και μέντορά μας, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. τον π. Θεόδωρο Ζήσην και τον κατά σάρκα υιόν του τον Μοναχόν Σεραφείμ Ζήσην (πρώην Αγιοσαββαΐτην) για την ταχυδρομική αποστολή μερικών νέων βιβλίων τους («Τό Οὐκρανικό ΑὐτοκέφαλοἈντικανονική καί διαιρετική εἰσπήδηση τῆς Κωνσταντινούπολης, Θεσσαλονίκη 2018, Ἐκδόσεις «Τό Παλίμψηστον») για το μείζον ζήτημα που απασχολεί -ανά την οικουμένη- πάντας τους ορθοδόξους Χριστιανούς περί του Ουκρανικού Ζητήματος.

Να ενημερώσω τους φιλότιμους αναγνώστες και τις αναγνώστριές μας, επειδή μας ερωτούν συστηματικά γιατί δεν γράψαμε και δεν ασχοληθήκαμε επί του ζητήματος, ότι λόγω πολυποίκιλων βιοτικών, ερευνητικών κ.ά. τινών προσωπικών μεριμνών μας είμαστε πρός το παρόν αδύνατοι ώστε να ασχοληθούμε και με αυτό το ζήτημα.

Η αρίστη επιστημονική και συγγραφική ενασχόληση όμως του καθηγητού μας και πατρός Θεοδώρου Ζήση, μας αναπαύει και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, ώστε οι προσωπικές σκέψεις μας επ΄αυτού να θεωρούνται εκ των προτέρων ως να είναι εκ περισσού.

Παραθέτω προς το αναγνωστικό κοινό μας ενδεικτικά μερικές φωτογραφίες από το άκρως επίκαιρο και νέο βιβλίο του με τίτλο «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο» ώστε να λάβετε μια πρόγευση και να το αναζητήσετε.

Του Παναγιώτη Νούνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου