Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Mαρίνας Δούκα & Παναγιώτη Νούνη: Το ανάστασιμο ψυχο-Λογικό μας μήνυμα

 


Το ανάστασιμο ψυχο-λογικό μας μήνυμα

To πηγαίο χαμόγελο, όχι εκείνο το επίπλαστο ή το κυνικό ή το περιπαικτικό, αλλά είναι εκείνο που σου ταιριάζει, εκείνο το προϊόν εκ φύσεως εσωτερικής χαράς και μυστικής χάρης των χαριτωμένων ανθρώπων, αλλά και εσένα!
Αν ένας άνθρωπος, δεν έχει φίλους και αγαπημένους, ή τους χάσει ξαφνικά, εκών άκοντι, είναι διότι δεν έχει (αλλά επειδή δεν υφίσταται κενός χώρος, ο χώρος γεμίζει τοξικά απόβλητα) αυτήν την εσωτερική χαρά που μαγεύει και ελκύει τους άλλους ανθρώπους, σαν τη μύγα με το μέλι, αφού αντανακλάται η εσωτερική δυστυχία, η γκρίνια και μιζέρια του, αλλά και η δική σου.
Στην δυστυχία σου σε γνώρισα και σε αγάπησα. Στην λύπη σου, είμουν βράχος και θεμέλιο, οικείος και σύντροφος, αδελφός και φίλος, φιλενάδα και εραστής. Όταν πάντες σε εγκατέλειψαν, εγώ ειμί! στον Περιστερώνα της καρδιάς σου.
Το θλιβερό ή εξ ανάγκης κατσούφιασμα, οι ηδονές-οδύνες της ζωής σου, όπου ενίοτε ΕΣΥ, και μόνο ΕΣΥ, τις προκαλείς στην πρόσκαιρη ζωή σου, (εσύ δολοφονείς τον εαυτόν σου, έρμαιο των επίγειων παρορμήσεων και παθών σου, εσύ δολοφονείς τους έρωτες και την αγάπη σου, εσύ και τους ανασταίνεις, όμως, αν το θές πραγματικά τίποτε δεν εχάθη), οι οποίες εξάπαντος είναι μαθήματα και διδάγματα εξεταστικών ζωής για ανέλιξης και εξέλιξης σε επόμενο υπαρξιακό και οντολογικό πεδίο, σου προκαλεί φυσικό τω τρόπω και τω λόγω ρυτίδες και σου προσβάλλει την ματαιοδοξία και φιλαυτία σου.
Φόρα ένα χαμόγελο, και συν χώρεσε φίλους, αγαπημένους και εραστές ή ερωμένες, σπεύσε ταχέως και καταλάγηθι ειλικρινώς μαζί τους, (δεν είναι ενσυναίσθηση η τάχα μου συγχώρεση του εαυτού σου και των άλλων εκ του μακρώθεν και αγαπημένα), ανέστησε τις απώλειες και τους θανάτους που έσπειρες εν βρασμώ και βιασμώ της ψυχής σου, και θα δείς που θα επανέλθει το εσωτερικό και πηγαίο χαμόγελο, ο αληθής έρως και η αγάπη στην ζωή σου, χωρίς τα γνωστά ή άγνωστα υποκατατάστα, καφέδες, ζάναξ, τσιγαριλίκια, διεκπεραιωτικά σεξάκια της μίας νυκτός κ.ο.κ.
Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, που σε συντροφεύουν μυστικώς και αοράτως και σε συντρόφευσαν στα δύσκολά σου, ανεξάρτητα της ιδιοτροπίας και της γκρίνιας σου, ανεξάρτητα της φυσιολογικής φθοράς και των ρυτίδων σου, ανεξαρτήτως των σωματικών κιλών σου.
Με το ερωτικό πηγαίο χαμόγελό σου, Βλεφαράκι μου, θα επανεύρεις φίλους εκλεκτούς και πολύτιμα αγαπημένους, και θα χαθούν δια μαγείας μέ μιά σου κίνηση οι ρυτίδες της καρδιάς και της ψυχής σου.
Καλό μήνα στους φιλότιμους αναγνώστες/τριες μας!
Να χαμογελάτε και να τολμάτε ρωμαλέα να ανασταίνεται εκ του τάφου του εγωϊσμού σας, τους νεκρούς και πεθαμένους σας.

Της Μαρίνας Δούκα (Ψυχολόγος)
&
Του Παναγιώτη Νούνη
(Σύμβουλος ψυχικής υγείας)

1 Μαΐου, 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου