Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Περί της "σεξιστικής" ιδεοληπτικής μάνητος



 Περί της "σεξιστικής" ιδεοληπτικής μάνητος

Σήμερα ξύπνησα με μια κυνική κοσμοπολίτικη φιλοσοφική διάθεση να θυμώσω και να εκνευρίσω σκόπιμα σαν τυφλή και αδιάκριτη αλογόμυγα το εν Ελλάδι και Κύπρω εθνικιστικό και εθνοφυλετικό ανόητο κατεστημένο, και παρακαλώ πολύ την επιείκεια σας, καθότι δεν είμαι μισθοφόρος δημοσιογράφος της σειράς αλλά ούτε καν χαραμοφάης πολιτικός ανήρ, ούτε εγγεγραμμένο μέλος τίνος κόμματος, αλλά ένας απλός και ασήμαντος ελεύθερος Στοχαστής.
Όσες φορές και να κοιτάξω τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κ. Μουσταφά, αδυνατώ παντελώς να ανακαλύψω την "σεξιστική" επίθεση προς την αξιότιμη Πρόεδρο της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αννίτας. Διαλεκτική και ρητορική επίθεση, υποτίμηση της ΠτΒ για την ηλικία της, ωστόσο υφίσταται.
Σεξιστική χυδαιότητα και σεξιστική επιθετικότητα δεν νομίζω ότι υφίσταται.
Όσο και να πιστεύω, αισθηματικά, ότι πράγματι η εισβολή των αλλόφυλων Τούρκων, είναι τω όντι (ιστορικά σκεπτόμενος, θεωρώ ότι στην ψυχολογική και όχι μονο ουσία μας, φέρουμε βαριές ευθύνες και εμείς ως λαός αν κοιτάξουμε πραγματικά τον καθρέφτη) μια άδικη εισβολή, και η κατοχή, παραμένει ως παράνομη κατοχή των ελληνικών εδαφών μας, ( και άρα χρήζουν απελευθέρωσης με κάθε ηθικό ή ανήθικο τρόπο) άλλο τόσο όμως πιστεύω, ότι η εισβολή της Ρωσίας, δεν είναι τω όντι μια αληθής εισβολή, ωσάν την αληθή εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.
Φαινομενικά ομοιάζουν οι στρατιωτικές εισβολές, αλλά στην ουσία του ζητήματος υφίσταται μια σημαντική παρανόηση και λογικά άτοπα.
Η Ρωσσία, έχει ως γενέτηρα πολιτισμική ιστορική και θρησκευτική, καθώς και γεωπολιτική μήτρα της, το Κίεβο! Η μαμά πατρίδα των Ρώσων είναι, ήταν και παραμένει, το Κίεβο! Εξάλλου Ουκρανία, σημαίνει, και σήμαινε ιστορικά αφού λεγόταν και ως μικρά Ρωσσία ή η άκρη της Ρωσίας! Άρα λοιπόν, στο διαταύτα, στην πολιτική σκέψη μου πρόκειται για έναν αληθή εμφύλιο πόλεμο, μεταξύ ομόφυλων και ομοδόξων, αναμεταξύ σλαβικών φύλων. Και όχι για πραγματικές εισβολές ή κατοχές αλλόφυλων μεταξύ αλλόφυλων.
Όπως ακριβώς, η Τουρκία, εισβάλει ανάλογα σε περιοχές ομοφύλων και ομοδόξων της, των Κούρδων και Αράβων στην Συρία! Πρόκειται για εμφυλίους σπαραγμούς ομοφύλων και ομοδόξων φυλών. Όπως ακριβώς, ο μεταπολεμικός εμφύλιος σπαραγμός στην Ελλάδα. Όπως ακριβώς, το εμφύλιο και ομόφυλο προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών στην Κύπρο.
Άρα συνεπώς, αν θέλετε ακριβείς λογικές και ιστορικο-πολιτικές (ανα)αντιστοιχίες, ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα ήταν αντίστοιχα, ωσάν η Κυπριακή Δημοκρατία αφού έχει λογικώς και ιστορικώς ως πολιτισμική μήτρα της την Ελλάδα, είναι ωσάν να αποφάσιζε η πρώτη, να πολιορκήσει, να εισβάλλει και να καταλάβει τα πέριξ και την Αθήνα!...
Συνεπώς, εξ αρχής δεν αντιλαμβάνομαι πραγματικά, την γελοία κυπριακή πολιτική προπαγάνδα, ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι ταυτόσημη και ομοούσια πολεμική εισβολή και κατοχή, όπως ακριβώς η Τουρκία εισέβαλε στην ελληνική Κυπριακή Δημοκρατία.
Διότι, αν, και μόνο αν, ήταν το ίδιο πράγμα, τότε, και μόνο τότε, αναμφίβολα οι ετέροι και σύμμαχοί μας θα μας βοηθούσαν (sic), όπως ακριβώς βοηθούν στην Ουκρανία!
Και αυτή η ανόητη ανορθολογικότητα της αστοχίας και απαιδευσιάς πολλών εν Κύπρω και Ελλάδι πολιτικών και ειδικών με ξενερώνει, γόνιμα και παραγωγικά.
Διότι, δεν μπορούν να διακρίνουν το ομοούσιο από το ομοιούσιο, και καλλιεργούν την αναλήθεια, την σοφιστεία και εν γένει τον καταραμένο εθνοφυλετισμό και πολιτικό φανατισμό.
Σημειωτέον, άραγε μόνο εγώ αισθάνομαι (προφανώς έχω αλλοιωμένο και διεστραμμένο πολιτικό αισθητήριο αφού είμαι αδαής και μωρός στα κομματικά σας) προσβεβλημένος από την αηθή στάση της ΠτΒ που επιτίθεται αποτόμως, παρορμητικώς, υστερικώς, παντελώς άτοπα, άδικα, ψευδώς και συκοφαντικώ τω τρόπω εναντίον του Τούρκου Προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης;
Και ερωτώ: από πότε όταν μας απαξιώνουν και αναφέρονται δημόσια ή κάτ ιδίαν στην ηλικία μας, με στόχο να μας μειώσουν και να μας προσβάλλουν, είναι επίθεση σεξισμού;
Συγνώμη, αλλά μήπως πολύ εύκολα πλασάρεται, από πολιτικά και όχι μόνο, νούμερα, η καραμελίτσα του σεξισμού, αμιγώς για τα νούμερα τηλεθέασης;
Αυτή η σύγχρονη φαύλη (σ)τάση που έχουν μερικές αδαείς και απαίδευτες γυναίκες, ότι αν κάποιος σταθεί μπροστά τους και τις αντιμετωπίσει με λογικά επιχειρήματα και τις μειώνει ενδεχομένως σε κάποια στιγμή, στο γεγονός μοναχά της ηλικίας τους (είσαι μικρή εσύ, δεν ξέρεις), δεν μπορώ να αντιληφθώ ειλικρινά που έγκειται η σεξιστική συμπεριφορά και η αμιγής επιθετικότητα τινός ανδρός εναντίον του γυναικείου φύλου.
Είναι άραγε ομοούσια και ταυτόσημη επιθετική σεξιστική συμπεριφορά, ωστόσο, όταν μεγαλύτερες γυναίκες λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου σε μικρότερους άνδρες, "μικρό αγόρι είσαι εσύ, δεν ξέρεις";
Από πότε άραγε, η λεκτική υποτιμητική στάση, μάλλον ρητορική διάκριση ηλικίας μεταξύ των δύο φύλων, είναι σεξιστική επιθετική συμπεριφορά;
Αν, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, δεν ήταν ο τάδε Μαχμούντ, αλλά ήτο η δείνα γυναίκα πρόεδρος η Αϊσέ, θα ήτο και πάλι σεξιστική συμπεριφορά;
Τί είδους σεξιστική συμπεριφορά είναι όταν μία γυναίκα υποτιμά την ηλικία της άλλης; Λεσβιακή σεξιστική συμπεριφορά;
Συνεπώς, γιατί άραγε συκοφαντείται η αλήθεια των δηλώσεων του Τούρκου; Που είναι η αντικειμενική δημοσιογραφία; Η κ. ΠτΒ γιατί ενήργησε επιθετικά και αηθώς στις δηλώσεις του Τούρκου πολιτικού; Μήπως από εθνοφυλετικά κριτήρια άκριτου παρορμητισμού και ανόητου φανατισμού ή μήπως γιατί εθίγη προσωπικά το υπερφύαλο και άκαμπτο Εγώ της;
Οι συναισθηματικές καταγγελίες, τύπου "σεξιστικής επίθεσης" , δεν είναι σοβαρή ορθολογική διαχείριση της πολιτικής, πολλώ δε μάλλον διαχείριση του Κυπριακού ζητήματος.
Ακριβώς, επειδή, υφίσταται ανοησία και προσωπικός στείρος συναισθηματισμός εκ μέρους της ΠτΒ οι υπόλοιποι συνάδελφοι και συναδέλφισσες της δεν αντέδρασαν και δεν την υπεράσπισαν.
Που είδατε όλοι εσείς την σεξιστική επιθετικότητα του Προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης; Αν υφίσταται τέτοιο πράγμα, εγώ παρατηρώ πάντως σεξιστική επιθετικότητα από πράσινα και μπλε μικρά ανθρωπάκια. Απ τα 'καταραμένα' Στρουμφάκια!
Οι μεταφυσικές φαντασιοπληξίες και λοιπές διαφυλετικές ιδεοληψίες, οι πολιτικές αστοχίες μαζί και η ρομαντική προσδοκία να μας υποστηρίζουν άλλοι άνθρωποι για να ανορθωθεί μονάχα το ψυχικό Εγώ μας, δεν είναι καθαρή πολιτική σκέψη. Είναι κακογραμμένα Άρλεκιν, για Νάνους, Φελλούς και Αρλεκίνους, της πολιτικής σκηνής του τόπου μας.
Η προσβολική ρητορική απαξίωσης λόγω κριτηρίων ηλικίας από τον Τούρκο Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, δεν είναι ποσώς σεξιστική επίθεση εναντίον της αξιότιμου ΠτΒ, αλλά ιδιότυπος λεκτικός ρατσισμός και ρητορική απαξίωσης λόγω ηλικίας. Είναι ξεκάθαρη προσβολή επί προσωπικού και προσβολή του μεγαλείου της Μεγαλειοτάτης.

© Του Παναγιώτη Νούνη
Ελεύθερος Στοχαστής

28 Απριλίου, 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου