Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Άκρως απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι οι Φύλακες Ασφαλείας της Κύπρου

 


Άκρως απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι οι Φύλακες Ασφαλείας της Κύπρου

Απαράδεκτη και θρασύδειλη ενέργεια υπό τινών ανεγκέφαλων βλαμμένων κουκουλοφόρων, καθότι είτε μας αρέσει είτε όχι οι Φύλακες Ασφαλείας και εν γένει τα Σώματα Ασφαλείας στην Κύπρο και στην Ελλάδα είναι, και οφείλουν να είναι συνεργάτες της Αστυνομίας, και η Αστυνομία συνεργάτες με τις εκάστοτε εταιρείες και των μελών τους, καθότι η άδεια των Φυλάκων και η άδεια για τους Σωματοφύλακες στην Κύπρο ειδικά βγαίνει από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και με ειδικές εξετάσεις και σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ατόμων μάλιστα μετά από προσωπική συνέντευξη με αξιωματικούς στην Αστυνομία.

Ήγγικεν ο καιρός, που θα πρέπει πρωτίστως οι Φύλακες Ασφαλείας να συνέλθουν και να φροντίσουν λογικά τα περί της επιβίωσης τους. Δεν νοείται Φύλακας, σε Σώματα Ασφαλείας, άνδρας ή γυναίκα που να μην ασχολείται με κάποια μορφή αυτοάμυνας και πολεμικής τέχνης. Μην περιμένετε αφελώς από τις εταιρείες ή την αστυνομία να σας προφυλάξουν με μαγικό τρόπο.

Αλλά οι Φύλακες στην Κύπρο, είναι άκρως και ανόητα εκτεθειμένοι, συγκριτικά με τους αστυφύλακες ή ειδικούς φρουρούς και αστυνομικούς.

Δεν γίνεται λόγου χάριν ο νόμος να επιτρέπει στον Φύλακα να έχει στην κατοχή του πτυσσόμενο ρόπαλο, ο νόμος να επιτρέπει στον Φύλακα την λελογισμένη βία με το ρόπαλο για την προστασία του ή για την σύλληψη τυχόντα για αυτόφωρο αδίκημα και οι εταιρείες με την Αστυνομία να μην εγκρίνουν και να μην επιβάλλουν το ρόπαλο στους Φύλακες. Τί Φύλακες είναι αυτοί, χωρίς το όπλο προστασίας τους και την επιβολή της εξουσίας τους στους χώρους ευθύνης τους; Τί αστυνομικός είσαι όταν δεν έχεις όπλο; Τί Φύλακας είσαι όταν δεν μπορείς να επιβάλεις την εξουσία στην φύλαξη σου;

Ήγγικεν ο καιρός, που θα πρέπει πρωτίστως οι Φύλακες Ασφαλείας να συνέλθουν και να φροντίσουν λογικά τα περί της επιβίωσης τους. Δεν νοείται Φύλακας, σε Σώματα Ασφαλείας, άνδρας ή γυναίκα, που να μην ασχολείται με κάποια μορφή αυτοάμυνας και πολεμικής τέχνης. Μην περιμένετε αφελώς από τις εταιρείες ή την αστυνομία να σας προφυλάξουν με μαγικό τρόπο.

Δεν επιτρέπεται, δεν είναι καθόλου δεοντολογικό και σοβαρό, οι ιδιώτες Φύλακες Ασφαλείας μετά των συν αυτώ εταιρειών τους, φύλακες τινών εμπορικών κέντρων, στα Μωλς, φύλακες των λιμανιών και αεροδρομίων της νήσου Κύπρου να είναι σαν τις χαριτωμένες μπαλαρίνες απλά και μόνον, ωσάν περιφερόμενοι περίπολοι, χωρίς καμμία απολύτως προστασία του εαυτού τους με ανάλογο και έννομο συγκεκριμένο οπλισμό ή έστω με τα πτυσσόμενα ρόπαλα που προνοεί ο νόμος για τα συμφέροντα του κόσμου, για την επιβολή της τάξης αλλά και την έσχατη ασφάλεια των ίδιων των Φυλάκων, σε περίπτωση κυρίως αιφνιδιαστικής τρομοκρατικής ή άλλης απειλητικής ενέργειας, σε συμφέροντα μάλιστα Ισραηλινών ή όπου συχνάζουν οι Εβραίοι.

Άρα συνεπώς, η Αστυνομία Κύπρου καθώς και η Πολιτική ηγεσία ευθύνεται κυρίως για τις βιαιοπραγίες εναντίον των ανυπεράσπιστων Φυλάκων, καθότι θα πρέπει οι Φύλακες κάποτε να ξυπνήσουν και να μάθουν να συμπεριφέρονται και να ενεργούν και ως Φύλακες, και όχι ως καρπαζοεισπράκτορες της σειράς υπό τινών θρασύδειλων υποκειμένων.

Όσοι ανόητοι, επικροτούν τέτοιες περιπτώσεις άνανδρης βιαιοπραγίας εναντίον των Φυλάκων και Φρουρών Ασφαλείας, να σκεφτούν ότι τα ανάλογα και χειρότερα μπορεί να βιώσουν κάποια ημέρα της πολύτιμης ζωής τους τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικείοι τους, οι γυναίκες και τα παιδιά τους, στην δουλειά τους, και μετά ξαναμιλούμε.

Η Αστυνομία και Νομική Υπηρεσία, οφείλουν πρακτικά και νομικά να προστατεύσει τους συνεργάτες της τους Φύλακες της Κυπριακής Πολιτείας, αφού η εν γένει κοινωνική υποτίμηση και απαξίωση των Φυλάκων έγκειται στο γεγονός ότι το νομικό πλαίσιο οφείλει να καλύπτει πλήρως τον Φύλακα σε περίπτωση αυτοάμυνας και επιβολής της τάξης με έλλογη βία.

Ήγγικεν ο καιρός, που θα πρέπει πρωτίστως οι Φύλακες Ασφαλείας να συνέλθουν και να φροντίσουν λογικά τα περί της επιβίωσης τους. Δεν νοείται Φύλακας, σε Σώματα Ασφαλείας, άνδρας ή γυναίκα, που να μην ασχολείται με κάποια μορφή αυτοάμυνας και πολεμικής τέχνης. Μην περιμένετε αφελώς από τις εταιρείες ή την αστυνομία να σας προφυλάξουν με μαγικό τρόπο.

Όταν ο κόσμος, ο όχλος, οι ανεγκέφαλοι και οι απείθαρχοι, η ψυχολογία της μάζας και η ψυχολογία των κουκουλοφόρων, δεν σέβονται τον Φύλακα ή τον Αστυνομικό, είναι προτιμότερο να τον φοβούνται. Και αν ο κόσμος ήταν καλός και άγιος με τους Φύλακες ή τους Αστυνομικούς, αμφότερα Σώματα Ασφαλείας μίας Πολιτείας, τότε και ο άγιος φοβέρα θέλει, όταν αποθρασύνεται.

Συνεπώς, δεν μπορώ να αντιληφθώ ειλικρινά, πώς και γιατί άραγε κάποιοι ανόητοι και απάνθρωπα υποκείμενα, χαίρονται, που μια ομάδα δείλαιων κουκουλοφόρων πήγαν και άνοιξαν το κεφάλι ενός Φύλακα; Είναι αστείο και πράγμα προς διασκέδαση;

Αν ο φύλακας όμως, άνοιγε τα κεφάλια των έξι κουκουλοφόρων, τότε, τί ακριβώς θα λέγατε σήμερα;

Οι Φύλακες Ασφαλείας στην Κύπρο, τους πυροβολούν, τους δέρνουν, τους απειλούν, τους πετροβολούν, τους φτύνουν, ο κόσμος τους απαξιώνει εν ώρα υπηρεσίας και η πολιτεία και η αστυνομία δεν τους επιτρέπει  καν στην νομική και νόμιμη οπλοφορία και αυτοάμυνα, έστω με το πτυσσόμενο ρόπαλο. Πουθενά στον κόσμο δεν υφίσταται τέτοιος εμπαιγμός, απαξίωση και υποτίμηση τέτοιου μεγέθους σε σώματα Ασφαλείας. Ούτε καν στην Αφρική, όπου οι φύλακες και οπλοφορούν και έχουν στην κατοχή τους ρόπαλα. Ούτε καν στην Ινδία και την Κίνα, που η αστυνομία και οι φύλακες, ακόμη βάζουν σε τάξη τον όχλο με τα ρόπαλα.

Επισυνάπτω το παρελθοντικό δημοσίευμα που πυροβόλησαν Φύλακα Ασφαλείας εν ώρα υπηρεσίας. Τα τελευταία δημοσιεύματα λένε ότι 5-6 θρασύδειλοι κουκουλοφόροι άνοιξαν το κεφάλι πάλι κάποιου Φύλακα εν υπηρεσία.

Η Αστυνομία, που θέλει συνεργάτες της τους Φύλακες Ασφαλείας, τι ακριβώς κάνει; Αν αυτό γινόταν σε μέλος της αστυνομικό εν υπηρεσία, τί ακριβώς θα γινόταν; Τί ακριβώς περιμένετε οι εταιρείες ιδιωτικής Ασφάλειας για να απαιτείται να εφαρμοστεί ο νόμος της κατοχής ροπάλων και άλλων όπλων στα σώματα ιδιωτικής Ασφαλείας και για Σωματοφύλακες;

Όταν οι Φύλακες σε μια Πολιτεία, υπνώττουν ή τους ευνουχίζουν στα βασικά, οι Πολιτικοί που κυβερνούν δεν είναι καθόλου σοφοί, αλλά άσοφοι και διεφθαρμένοι, τότε, οι πολίτες απαξιώνουν τόσο τους Πολιτικούς όσο και τους Φύλακες, αυτή δεν είναι καθόλου μια φυσιολογική εν δυνάμει δημοκρατία και πολιτεία, αλλά μία πολιτεία εν εξελίξει Τσίρκο και Θέατρο του παραλόγου.

© Του Παναγιώτη Νούνη

Εκπαιδευτικού | Αναπληρωτή καθηγητού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου