Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Περί του Μεγάλου Αρχειοφύλακος του οικουμενικού Θρόνου αρχιμανδρίτου Αγαθαγγέλου Σίσκου




 Περί του Μεγάλου Αρχειοφύλακος του οικουμενικού Θρόνου αρχιμανδρίτου Αγαθαγγέλου Σίσκου

Είμαι ένας εξ αυτών, των ολίγων ελεύθερων στοχαστών που (εξ)άσκησε και συνεχίζει κατά καιρούς να (εξ)ασκεί εν διακρίσει νομίζω δριμεία και δηκτική αντιρρητική εξάπαντος θεο-λογική κριτική, κατά των κακοδόξων και κακογνώμων λεχθέντων, γραφθέντων και πραχθέντων του οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου μετά των συν αυτώ.
Είχαμε έλθει μάλιστα και σε διαλεκτική θεολογική σύγκρουση εν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με τον μέγα Αρχειοφύλακα του οικουμενικού Πατριαρχείου τον εν λόγω αρχιμανδρίτη π. Αγαθάγγελο Σίσκο, στην οποία αλληλογραφία μας μου έγραφε τις γνωστές εξυπνοβλακείες, γνώμες και ασυναρτησίες ολκής των ορκισμένων οικουμενιστών.
Ο,τι το οικουμενικό Πατριαρχείο έγινε η γιάφκα και η συμμορία και ο προστάτης των όπου γης "ορθοδόξων" Σχισματικών, Νεοβαρλααμιτών, Κολυμπαριστών και Αρχι-οικουμενιστών , ενίοτε και ομοφυλοφίλων Κληρικών, είναι τοις πάσι γνωστό, ως η ορθόδοξη Cosa Nostra.
Θεωρώ, όμως, στην παρούσα περίπτωση του Σίσκου, ότι το οικουμενικό Πατριαρχείο μας όφειλε να προστατέψει και να καλύψει με διάκριση, πατρικά και αδελφικά, την όποια αστοχία του πατρός Αγαθαγγέλου Σίσκου, και όχι να τον απολύσει με επίσημες συνοδικές συνοπτικές διαδικασίες, αφήνοντας να νοηθεί σε κάθε ευσεβή-βλαμμένο και βλαμμένη θεούσα κυρά Κατίνα, ότι ο φίλος και συμφοιτητής μας Σίσκος, είναι ο εις και μόνος Μέγας Αμαρτωλός και Ληστής του Πατριαρχείου μας, και ότι όντως για να τον απολύσει το Πατριαρχείο, σημαίνει ότι και λήστεψε ένα σπάνιο είδος ρολογιού.
Τέτοια αηθή πράξη, να επιβεβαιώνουν εμμέσως πλην σαφώς, δημόσια και συνοπτικά, την αμαρτία ίσως του αδελφού και κληρικού, που υποτίθεται ότι προσβάλλει το πατριαρχείο, τον θεσμό και την εικόνα του, νομίζω, ότι με το να απολύσουν το Σίσκο, ο οικουμενικός Πατριάρχης απλά επιβεβαιώνει τις φήμες ή και τα όποια αμφιλεγόμενα ντοκουμέντα για τον τάχα μου Ληστή, και άρα συνεπώς βγάζει μόνος του τα μάτια του, διασυρωντας όμως έτσι ακριβώς, ουσιαστικά, τον Θεσμό του σεπτού μας Πατριαρχείου.
Τον θεσμό του οικουμενικού Πατριαρχείου μας τον σέβομαι. Οι καθηγητές μου ήτο όλοι τους σχεδόν ανεξαιρέτως φίλα προσκείμενοι και φανατικοί πατριαρχικοί!! Κάποιοι ιδιαίτεροι μέντορες και προσωπικοί μου δάσκαλοι υπηρέτησαν πιστά και με διάκριση το οικουμενικό Πατριαρχείο! Τα πρόσωπα, που διακονούν όμως τον θεσμό, αστοχούν πολλάκις!...
Τα πρόσωπα, που διακονούν τον θεσμό του οικουμενικού Πατριαρχείου, δεν είναι Γκουρούδες, ούτε ιερές Αγελάδες, ούτε καν οι Δαλάι Λάμες ως νέοι Μιλαρέπες, Βραχμαπούτρες και Μάρπες της Φίλης Ορθοδοξίας. Ουδείς κληρικός και θεολόγος δεν είναι υπέρ άνω κριτικής, πολλώ δε μάλλον ούτε καν ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά των συν αυτώ σφουγγοκωλαρίων του.
Θα πρέπει επίσης, να γίνει κατανοητό και το επόμενο, ότι: ο Θεσμός δεν ταυτίζεται και ούτε πρέπει να ταυτίζεται με τα εκάστοτε πρόσωπα. Όπως ακριβώς δεν ταυτίζεται το πρόσωπο, με τις εκάστοτε (καλές ή κακές) ενέργειές του.
Οι ένοικοι του οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως ο Πατριάρχης Κων/Πόλεως κ. Βαρθολομαίος μετά των συν αυτώ, αστόχησαν σε πολλά περί της Πίστεως και διέσυραν μάλιστα οικτρώς τον Θεσμό του σεπτού μας οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως: (1) με την διεξαγωγή της Ληστρικής Συνόδου (2016) στο Κολυμπάρι της Κρήτης καθώς και (2) με την κακοκέφαλη αναγνώριση (2019) "Αυτοκέφαλου" στους Σχισματικούς της Ουκρανίας!...
Ευελπιστώ και εύχομαι, ό,τι γίνεται στην υπόθεση με τον αγαπητό πρώην συμφοιτητή μας Σίσκο, ότι οι του Πατριαρχείου δεν θα τον αφήσουν πλήρως ξεκρέμαστο και απαξιωμένο τον άνθρωπο, σαν τον καλό Ληστή επάνω στον σταυρό του, έναν πολύ ιδιαίτερο, ικανό και μορφωμένο κληρικό του Πατριαρχείου μας, να τον διαπομπεύουν οι κάθε είδους "άσπιλοι" και "αναμάρτητοι" της εικονικής και αληθούς πραγματικότητας.
Αν είναι ποτέ δυνατόν, ο Σίσκος ή ο Νούνης, να δύνανται να βλάψουν με τυχόν αστοχίες τους τον Θεσμό του οικουμενικού Θρόνου!
Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!
Ορισμένοι βλαμμένοι, το πιστεύουν όμως!...

© Του Παναγιώτη Νούνη
Ελευθέρου Στοχαστού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου