Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Το λιόγερμα του Ηλίου και η επαγωγική λογική


 

Σήμερον (29 Απριλίου, 2023), το Εράσμιο λιόγερμα, η δύση και ο φαινομενικός θάνατος του ηλίου, επιτελέσθηκε μυσταγωγικά και κανονικά η ταφή του, δημοσία ή και κατ' ιδίαν δαπάνη, χωρίς καμμία φυσικήν αναγκαιότητα και κανέναν ανθρώπινο (πολιτικό ή θρησκευτικό ή επιστημονικό) εξαναγκασμό (τύπου υγειονομικών διατάξεων και εντολών).

Αναντίρρητα, όμως, το εν λόγω σημερινό επί γης και διαπλανητικό de facto εν Κύπρω (19:21) εμπειρικό γεγονός, δεν συνεπάγεται καθόλου (καθότι δεν είναι διόλου a priori αυταπόδεικτο γεγονός) ότι θα επιτευχθεί και θα επιτελεστεί και την αυριανή είτε και την μεθαυριανήν ημέρα... 

Φιλοσοφικά σκεπτόμενος, εν τη δύση του ηλίου: Ο μόνος που επιβεβαιώνει (χωρίς αποδεικτικά στοιχεία! παντελώς άτοπα και αυθαίρετα) με απόλυτη βεβαιότητα και μεταφυσική πίστη (ωσάν προορατικοί προφήτες του ηλιακού συστήματος) ότι το παροντικό και σημερινό αστροφυσικό γεγονός της δύσεως του ηλίου, είναι, η  Επιστήμη ή ο στείρος Επιστημονισμός, αφού η βεβαιότητα της στηρίζεται μονάχα στην αμφιλεγόμενη και προβληματική επαγωγική λογική της, το λεγόμενο και Πρόβλημα της Επαγωγής.

Αφού κάποιοι μετά από καλό μαστούρωμα με magic mushrooms έχουν δει έναν (ή μίαν ασαφή αγέλη εξ αποστάσεως μέσα από τα βρεγμένα παράθυρα του αυτοκινήτου) ροζέ Μονόκερο με φτερά, τον Πήγασο με ροζ αλογοουρά, στην Κύπρο, στην Ουγκάντα, στο Καζακστάν, στην Λατινική Αμερική, Ελλάδα και στην Αυστραλία, άρα, συνεπώς, οι ροζέ Μονόκεροι Πήγασοι, με τη ροζέ αλογοουρά, υπάρχουν, και είναι μάλιστα είδος προς εξαφάνιση. Και είναι μάλιστα βέβαιο, ότι θα τους συναντήσετε... στον δρόμο σας για την Ιθάκη!...

Δεν είναι καθόλου βέβαιο (και τεκμηριωμένο επιστημονικά) ότι ο Ήλιος θα ανατείλει ή θα δύσει αύριο ή και μεθαύριο, καθότι πρόκειται για μια μεταφυσική εικασία μία "αστρο-λογία", μια σημαντική πίστη και εμπιστοσύνη στους φυσικούς νόμους του σύμπαντος ή σε μία ιδιαίτερη πίστη σε έναν Ευφυή Σχεδιαστή, όπου σύμφωνα με τις εκάστοτε αστροφυσικές εμπειρίες του παρελθόντος, θα πρέπει επίσης να επιτελεστεί και στο επικείμενο μέλλον.

παν. νούν.


ΠΗΓΗ

Foto: © by Panagiotis Nounis 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου