Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Περί της παρελθοντικής σύγκρουσης μας με τον Αρχιμανδρίτη του Παντριαρχείου Κων/Πόλεως π. Αγαθάγγελο Σίσκο

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ!...

Ἰδοῦ πώς μᾶς συκοφαντοῦν, πώς μάς ἀπειλοῦν καί πώς μᾶς φοβερίζουν, οἱ "φοβεροί" Οἰκουμενιστές Κληρικοί τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου μας...

καλή ἀνάγνωση φίλοι μου❗

📬 Επισυνάπτω την διαλεκτική σύγκρουση και την ηλεκτρονικήν αλληλογραφία μας, που είχαμε προσωπικά μαζί με τον πρώην Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Αγαθάγγελο Σίσκο, τον Σεπτέμβριο του 2015, με τον οποίον μάλιστα υπήρξαμε και συμφοιτητές (2008-2012) στην Θεολογική Σχολή ΑΠΘ, χωρίς ίσως να γνωριστούμε προσωπικά.

💯 Βέβαια αν τον γνώριζα τότε, ενδεχομένως να τον έδερνα, για να με θυμάτε.

❗🔔👉 Το 2015, ο π.Α. Σίσκος, ως Κληρικός του Πατριαρχείου, με απειλούσε σκόπιμα ασκώντας μου ψυχολογικό πόλεμο με προσωπικά γραπτά ηλεκτρονικά μηνύματα, με ύβριζε με τους χειρώτερους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που μπορεί να ειπωθούν σε άνθρωπο και δη θεολόγο, ωσαν να είμουν το χειρώτερο κοπρόσκυλο της Εκκλησίας, και ότι θα με οδηγηγούσε το Πατριαρχείον μας σε πολιτικά και εκκλησιαστικά δικαστήρια για να με αφορίσουν, διότι κατά την γνώμη τους ως θεολόγος της Εκκλησίας της Κύπρου, είμουν αιρετικός, επειδή έγραφα (και συνεχίζω απτόητα να γράφω και σήμερα) θεολογικές κριτικές και αντιρρήσεις εναντίον των γραφθέντων, λεχθέντων και πραχθέντων των ορκισμένων Αρχιοικουμενιστών της σφηκοφωλιάς του Πατριαρχείου Κων/Πόλεως.

🔜 Το 2023, 8 χρόνια μετά, ο εν λόγω Σίσκος αποπέμπεται, απολύεται, 'αφορίζεται' και εκδιώχνεται κακήν κακώς από το Πατριαρχείον, ως ο χειρώτερος κληρικός του οικουμενικού Θρόνου που διαπόμπευσε ακούσια του, τον Θεσμό της Εκκλησίας, εξ αιτίας του γεγονότος μιάς αστοχίας του.

💥 Δεν χαιρόμαστε καθόλου, που ο τότε απειλητικός εχθρός μας, βρίσκεται σήμερα σε δεινή και δύσκολη θέση. Μάλιστα, διαφωνώ (και έγραψα προχθές για την υπόθεση με τον Σίσκο) με την πράξη του Πατριάρχη να τον διώξη σαν το ψωριασμένο σκυλί! Ας τον έκανε Μητροπολίτη πρώτα κάπου στην Αφρική ή την Σιβηρία, και μετά τον έδιωχνε από το Φανάρι!... Τόσο δύσκολο είναι;

Λυπόμαστε πολύ, για τον άδικο διωγμό του εχθρού μας Σίσκου!... Αλλά θα ευχόμαστε να τον ενδυναμώνει ο Θεός στην δοκιμασία του.

© Του Παναγιώτη Νούνη

2 Μαΐου, 2023
__________________________

Αγαπητέ κ. “Νούνη”,
Δεν είχα καμία απολύτως διάθεση να σας απευθύνω την οποιαδήποτε απάντηση, επειδή όμως η ειρωνεία είναι το υπέρτατο σημείο της ειλικρίνειας σύμφωνα με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, πιστεύω ότι σας αξίζει. Αν είστε ειλικρινής άνθρωπος δεν θα πρέπει να ζητάτε την ευλογία από κάποιον “κληρικό” του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του οποίου υποκριτικά θεωρείτε ότι είστε τέκνο, την στιγμή που συνειδητά το πολεμάτε, ενώ κυρίως με τις αιρετικές σας θέσεις διαφοροποιήσθε από την πανορθοδόξως συμφωνηθείσα συμμετοχή στον οικουμενικό διάλογο, συμπεριλαμβανομένης και της Εκκλησίας της Κύπρου. Γι’ αυτό ο αιρετικός εν προκειμένω είστε εσείς καθώς παραμένετε μέσα στο εκκλησιαστικό σώμα και το διαβρώνετε με τις ιδεολογίες σας οι οποίες διαφοροποιούνται από αυτό, συνεπώς ο “ιδιώτης” είστε εσείς.
Φαίνεται να είχατε αμφιβολίες εάν πρόκειται περί υπαρκτού προσώπου, ιδιότητας ή τίτλου, γιατί μάλλον εσείς κρύβεστε πίσω από ένα προσωπείο, δια του οποίου μάθατε να διαχέεται τα ιδεολογήματά σας στον ωκεανό της πληροφορίας του διαδικτύου. Εντός αυτού του ωκεανού φαίνεται να είστε πνιγμένος και τα αισθητήριά σας να είναι ανεπαρκή, καθώς δεν με γνωρίζατε καθόλου και γι’ αυτό ανατρέξατε αμέσως στην γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου διατηρώ λογαριασμό για να διαπιστώσετε περί τίνος πρόκειται και να εκμεταλλευτείτε στοιχεία και πληροφορίες, τα οποία σαφώς δεν είχα κρυφά. Θα περίμενα να είστε καλύτερα ενημερωμένος και επίσης να με παρακολουθείτε καλύτερα -τουλάχιστον στο εξής-.
Άλλωστε είστε τόσο εξοικειωμένος με τα γεννήματα του δυτικού πολιτισμού που τόσο πολεμάτε. Τελικά αυτό που θα επιθυμούσατε εσείς, δηλαδή να ασχολούμαστε μαζί σας, φαίνεται να μας στο προσφέρετε με τόση καλοσύνη και γενναιοδωρία.
Εάν όντως η συγνώμη σας είχε υπόσταση δεν θα επαναλαμβάνατε την αποστολή δευτέρου μηνύματος στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο.
Για δεύτερη και τελευταία φορά σας ενημερώνω και δεν θα ξανά επανέλθω με αυτόν τον τρόπο ότι, ούτε επιθυμώ να διαβάσω αλλά ούτε και να κοινωποιήσω τα ιδεολογήματά σας, που με θρασύτητα μου υποδεικνύετε κάθε φορά να κάνω. Επίσης δεν έχω καμία υποχρέωση να σας επιβεβαιώσω κάτι γραπτώς και ουδεμία ομολογία πίστεως είμαι υποχρεωμένος να καταθέσω σε εσάς και τους ομοϊδεάτες σας, που αγνοείτε ότι η μόνη ομολογία πίστεως που δίδουμε είναι αυτή του Αγίου Βαπτίσματος, την οποία με τον τρόπο σας θεωρείται υβριστικά ανενεργή και ανεπαρκή για να επιζητάτε οποιαδήποτε άλλη και συμπληρωματική, συνεπώς είστε διπλά αιρετικός, γι‘ αυτό και διαταραγμένος και σαλεμένος.

Ωστόσο, η διάγνωση της καταστάσεώς σας είναι και η αρχή της θεραπείας σας και χαίρομαι γι‘ αυτό -είστε σε καλό δρόμο-. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η Ορθοδοξία δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους σωτήρες -όπως προβάλλεστε-. Η κοινωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αυτή που σας σώζει και δεν την σώζετε με την ιδεολογία σας. Στο σημείο αυτό εντοπίζεται και η εκκλησιολογική σας εκτροπή!!!
Με το μήνυμα αυτό δεν έχω καμία διάθεση να δώσω υπόσταση στις ανυπόστατες θέσεις και τα ιδεολογήματά σας, τα οποία είναι παρυπόστατα και αναζητούν το φως της δημοσιότητας ως ετερόφωτα, μπροστά στο φως της Αληθείας. Όσο για την δικαιοσύνη και κρίση του Θεού την οποία επικαλείστε,...

[...]

Με ευχές και προσευχές για φωτισμό,
+ Αρχιμ. Αγαθάγγελος Σίσκος
Βιβλιοφύλαξ των Πατριαρχείων

👉 Η συνέχεια της επιστολής του Σίσκου καθώς και η εκτενής αναλυτική μας απάντηση, θα την διαβάσετε εντός του ιστολογίου «Απολογητικά», δείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου