Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Η ουσία του ερωτικού φιλιού μεταμορφώνει τους ανθρώπους εσωτερικά

 

ΠΗΓΗ


Η ουσία του ερωτικού φιλιού μεταμορφώνει τους ανθρώπους εσωτερικά

«Άς φύγουμε μέσα μέσα σ΄ ένα φιλί, για έναν άγνωστο κόσμο».

Είναι γνωστό σε όλους μας η αιώνια και ψυχοσωματική συναισθηματική και ψυχολογική αξία και σημασία του φιλιού, και δη του ερωτικού φιλιού και όχι μόνον.

Είναι επίσης γνωστή και η βιοψυχολογία του φιλιού, αφού πλέον με επιστημονικούς όρους εξορθολογίζεται και μεταβάλλεται πλέον ο σύγχρονος έρως και η αγάπη, το ερωτικό φιλί, και αναλύεται επιστημονικώ τω τρόπω σε συγκεκριμένες βιοχημικές εντάσεις, αλληλεπιδράσεις και νευρωνικές συνάψεις. Όσο και να το θέλουν μερικοί, το μυστήριου του έρωτα και της αγάπης θριαμβεύει, όση λογική και να το διαποτίζει και διαφωτίζει κανείς.

Στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία και την χριστιανική θεολογία, η λέξη «φιλώ», σημαίνει σαφέστατα αγαπώ! Πώς μπορούν οι εραστές άλλωστε να συνενώνουν και να σφραγίζουν τα χείλη τους, να ανταλλάζουν τα στοματικά υγρά τους, ωσάν μία μυστική και ιερά συμφωνία μεταξύ αλλήλων εραστών, αφού η ισότητα των φύλων, έγκειται και αποδεικνύεται, αλλά και υπερβαίνεται στην ένταση του φιλιού τους. Αφού, στην εν τη ενώτητα του φιλιού, υφίσταται ουσιωδώς η κατάργηση των δύο φύλων, και οι αρμονική, αδιαίρετη και αχώριστη ενότητα της μίας ανθρωπίνης φύσεως, του άρσεν και του θήλυ.

Το εν λόγω φιλί, δηλαδή ο σφοδρός έρως και η αγάπη των ανθρώπων, ανοίγει νέες προοπτικές και νέους κόσμους εξερευνήσεως και ανοικοδομήσεως, σχέσεων δυνατών με γερά θεμέλια που ολοένα δοκιμάζονται εντός της κοσμικής και καρμικής αντιξοότητας του ανθρωπίνου σύμπαντος κόσμου.

Αν, και μόνο αν, υφίσταται έρως και αγάπη, μεταξύ δύο ανθρώπων, τότε, και μόνο τότε, δημιουργούν τον δικό τους κόσμο εκ του μηδενούς, αλλά με την εμφάνιση του ΕΓΩ, αυτού του δόλιου και πονηρού όφι της σκιάς των ανθρώπων, τον καταστρέφουν εκ θεμελίων ωσάν τυφώνες και εν ριπή οφθαλμού.

Μόνο στην υπόσχεση ενός βαθιού ερωτικού φιλιού, οι άνθρωποι γίνονται ερωτικοί μετανάστατες, οργώνουν λιμάνια και αεροδρόμια για την αγάπη τους, κόβουν χιλιόμετρα αέρα και θάλασσα, για να βρίσκονται εκεί κοντά στο σπίτι τους, στο φιλί τους, στον Περιστερώνα της καρδιάς τους. Η ουσία του ερωτικού φιλιού μεταμορφώνει τους ανθρώπους εσωτερικά.

Δεν πρόκειται να φύγουμε ποτέ, αν δεν υπάρξει εκείνο το μαγικό και συγκλονιστικό φιλί, που μεταμορφώνει υπαρξιακά και εγκεφαλικά τις νευρωνικές συνάψεις και μας κάνει όντα άκρως ερωτικά στην αγάπη μας.

Το ζήτημα είναι, να μην είμεθα εκείνοι οι δήμιοι και εκτελεστές του έρωτος και της αγάπης, της αγάπης μας!...

Καθότι, θα μας ακολουθεί μέχρι το τέλος της ζωής μας, η εν λόγω αδικία και ιεροσυλία που διαπράξαμε, ελέω του μεγαλειωτάτου ή της μεγαλειωτάτης Εγωκεντρικής συσπείρωσης στον νάρκισσο και παγερά αδιάφορο Εαυτόν. Η ουσία του ερωτικού φιλιού μεταμορφώνει τους ανθρώπους εσωτερικά.

Δοκιμάστε το!...

 

© Της κ. Μαρίνας Δούκα (Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια)

& του κ. Παναγιώτη Νούνη (Σύμβουλος ψυχικής & πνευματικής υγείας)

~  Συνεργάτες του ομίλου Psycho-Logic.GR

------------------------------------------------

Για ένα πρώτο ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού και επικοινωνία για το προσωπικό ζήτημα που σας απασχολεί με ειδικό Σύμβουλο ψυχικής υγείας ή Ψυχολόγο ή και Ψυχοθεραπευτή μέσω του διεπιστημονικού και συνεργατικού οργανισμού μας Psycho-Logic.GR (Συνεργατισμός ειδικών ψυχικής υγείας από Κύπρο & Ελλάδα) παρακαλούμε μη διστάσετε να έλθετε σε επαφή και να μας γράψετε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις μας όποιαδήποτε στιγμή του 24ωρου για να σας προτείνουμε τον ειδικό που χρειάζεστε:

@: psychologic.eu2@gmail.com

@: psychologic.gr@gmail.com

Είτε κοπιάστε απευθείας να μας γράψετε στο προφίλ των συνεργατών ψυχικής υγείας, ή και στην επαγγελματική Σελίδα μας, την οποία θα βρείτε εδώ:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063672425210 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου