Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Περί Ναυαγοσωστικής Τέχνης

 

ΠΗΓΗ

Περί Ναυαγοσωστικής Τέχνης

Σήμερα, μετά από ένα ολόκληρο μήνα δύσκολης  εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες και διάσωση στο νερό ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξεταστική περίοδος για τους νέους Ναυαγοσώστες της Ναυαγοσωστικής Μονάδας της Λεμεσού.

Οι εξετάσεις μας, διάρκησαν γύρω στις τρεις-τέσσερις  ώρες. Οι εξετάσεις ήταν γραπτές και προφορικές, ιδιαζόντως  με ειδικές  εφαρμογές πρώτων βοηθειών σε ανδρείκελα και κούκλες.

Επίσης το τρίτο μέρος και το τελευταίο, η εφαρμογή όλων των προηγούμενων γνώσεων μας, ήταν κολύμπι στην θάλασσα 100 μέτρα, και αμέσως  μετά εις διπλούν τράβηγμα και διάσωση θύματος  σε υποθετικό σενάριο πνιγμού.

Ο εξεταστής μας κ. Χρ. Θ.  ήτο αρκετά έμπειρος και επιεικής με τα τυχόν λάθη και παραλείψεις μας, αφού μας διόρθωνε με παιδαγωγική  διάκριση. Όλη η ομάδα μας τελικά  πέρασε για το επόμενο επίπεδο.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε  στον εκπαιδευτή μας και Ναυαγοσώστη του εναερίου (απέναντι των 2 νέων πύργων της Λεμεσού ) κ. Νίκο και τον βοηθό εκπαιδευτή μας, πρώην κολυμβητής σε Ολυμπιακούς Αγώνες  και Ναυαγοσώστη (του Columbia Beach) κ. Πάμπο για όλα τα πολύτιμα μαθήματα και εφόδια  ζωής που μας δίδαξαν.

Θερμές ευχαριστίες, ωστόσο, στον αγαπητό μου παλιόφιλο, πρώην συνάδελφο  και έμπειρο Ναυαγοσώστη (στον πύργο απέναντι από το πρώην Debenhams) κ. Σάκη Νικολάου που μου υπενθύμισε ότι η θάλασσα είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μας.

Με τον φίλο Σ.Ν. είμασταν 4 χρόνια Ναυαγοσώστες της στρατιωτικής  παραλίας στην Επισκοπή στις Βρετανικές Βάσεις στο Happy Valley το 2008-2012 μαζί με τον φίλο και δάσκαλο μας στο Brazilian Jiu Jitzu της Grace Barra Cyprus τον Αργύρη Αργυρίου.

Υπενθυμίζουμε, ότι για όσους αγαπούν την θάλασσα, ανάμεσα στους κανόνες ασφαλείας είναι να κολυμπούμε κοντά σε πύργους της Ναυαγοσωστικής Μονάδας και να μην καταναλώνουμε αλκοόλ ή φαγητό  και αμέσως  μετά να κολυμπούμε.

Ζήσαμε μία ωραία, πολύτιμη και αξέχαστη εμπειρία, όπου παράλληλα γνωρίσαμε και νέους ανθρώπους.

Αδημονούμε να πάρουμε τα επίσημα πτυχία και τις ταυτότητες μας.

© Του Παναγιώτη Νούνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου