Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Η ανδροποιημένη ψυχολογία των γυναικών που ασχολούνται με την πολιτική εξουσία

 

ΠΗΓΗ

Η ανδροποιημένη ψυχολογία των γυναικών που ασχολούνται με την πολιτική εξουσία

Η δημοσιογράφος κ. Χρυστάλλα έχει εντοπίσει κάτι το ενδιαφέρον: την απώλεια της θηλυκότητας της ΠτΒ που ενδεχομένως να υπονοεί η ίδια για την εμφανή ανδροποιημένη ψυχολογία της,  καθότι ως γνωστόν η αρχή και εξουσία  επιδεικνύει και αποδεικνύει το ήθος και την ψυχοσύνθεση και τον χαρακτήρα  του ανδρός και της γυναικός.

Σίγουρα, η ΠτΒ κΑ.Δ. δεν με εμπνέει καμμία  εμπιστοσύνη, καθότι φαίνεται η πολιτική εξουσία  να την αλλοιώνει αρνητικά ως πολιτικό άνθρωπο και ως χαρακτήρα και την κάνει να βγάζει μία ιδιότυπη επιθετική  συμπεριφορά.

Που ορισμένες φορές για την ηγεσία είναι αναντίρρητα  χρήσιμη. 

Σίγουρα μία γυναίκα ή και ένας άντρας, σε θέση πολιτικής ισχύος θα πρέπει να διαχειριστεί με διάκριση και πλήρη σεβασμό  την θέση εξουσίας του ώστε να μη μεθύσει απο το γλυκό πιοτό της φιλαρχίας.

 Ενδεχομένως, η ΠτΒ κΑΔ να μην απώλεσε διόλου την θηλυκότητα της, αλλά η ψυχολογία της φαίνεται ότι έχει ανδροποιηθεί.

Αυτό που με ανησυχεί είναι η αδιακρισία και ανικανότητά της να διαφυλάξει ως κόρην οφθαλμού τα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, των πιστών  Χριστιανών συμπολιτών της, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε δημόσια πανηγύρια με τα λολλαρδί άτομα που χλευάζουν μπροστά της τον Χριστό, την Παναγία, και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα των πιστών πολιτών... χωρίς η ίδια να αισθάνεται την ανάγκη να βάλει ένα φρένο στην ποταπή χυδαιότητα.

Η ανδροποιημένη ψυχολογία των γυναικών που λαμβάνουν εξουσία είναι ένα ζήτημα, ζήτημα πολιτικό και ψυχολογικό, το οποίο πολύ σωστά εντόπισε η δημοσιογράφος.  Όπως ακριβώς είναι ένα ζήτημα η θηλυκοποιημένη ψυχολογία τινών πολιτικών ανδρών. Αφού εξάπαντος τόσο οι γυναίκες όπως όσο και οι άντρες είναι μιμητικά και πολιτικά όντα.

 Η ΠτΒ ωστόσο, μου βγάζει έναν ανάστροφο σεξισμό και μισανδρισμό κατά των ανδρών πολιτικών, όπως είδαμε το ακραίο φεμινιστικό  παραλήρημα της εναντίον του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, παρόμοιας υφής με την σεξιστική ανδροποιημένη συμπεριφορά των νεομαρξιστριών φεμινιστριών της κ.Ε. Χαραλαμπίδου και κ. Ατταλίδου κ.ά. Εδώ σε αυτό το σημείο μηδέν, νομίζω, ότι συγκλίνουν όλες και όλοι τους. Δυσακέλ και Οικωλόγοι.

Δεν πιστεύω ότι η Δημοσιογράφος γράφει από εμπάθεια ή ζηλοφθονία κατά της ΠτΒ αλλά περιγράφει ψυχολογικά τις παρατηρήσεις της.

 Την αρνητική αλλοίωση της ανδροποιημένης και ανάστροφης  σεξιστικής συμπεριφοράς της λόγω εξουσίας.  Η δημοσιογράφος κάνει ψυχολογική ανατομία.  Νομίζω, ότι την αδικείτε.

 

© Του Παναγιώτη Νούνη

Ελεύθερος & Ανόητος  Στοχαστής

 

 

© Του Παναγιώτη Νούνη

@: panagiotisnounis@hotmail.com   

~ Εκπαιδευτικός | Αναπληρωτής καθηγητής της Μέσης Εκπαίδευσης

† Θεολόγος/Θρησκειολόγος & Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου