Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΣΣΩΝΟΥ «ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ»




Ο ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ κ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΣΣΩΝΟΥ «ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ»

Του Παναγιώτη Νούνη

Γιά να δούμε, άραγε, τί νεο-εκκλησιολογικές φανφάρες θα καταγράψει πάλιν και πολλάκις ο μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Λάου λάου μας το πάει ο σεβασμιώτατος να συνταχθεί είτε σχετικά είτε και απόλυτα με την Νέα Εκκλησιολογία του Οικουμενικού Πατριάρχη ... και αν δεν συνταχθεί με αυτήν, θα δημιουργήσει μιά νεώτερην εκκλησιολογία που να βολεύει Οικουμενιστές, αντι-Οικουμενιστές και τις «Ετερόδοξες Εκκλησίες».

Καλύτερον «δικηγόρον του Διαβόλου» (και χωρίς εισαγωγικά για όσους δεν ενοχλούνται αισθητικά) δεν θα έβρισκε το οικουμενιστικό πατριαρχείον.

Εξάπαντος η νέα Εκκλησιολογία του οικουμενιστού Πατριάρχη είναι κακόδοξη με φυτεμένα πλέον «εν Συνόδω» τα σπέρματα του Δογματικού και Κανονικού Σχίσματος.

Αυτά έπρεπε να καταγγέλνει και να αντιμάχεται ο Ναυπάκτου, και όχι να αντιμάχεται ματαίως όσους επικρίνουν τις θεολογικές αστοχίες και μαλακίες του. Αφού παρακολουθεί χρόνια ολόκληρα τα εκκλησιαστικά πράγματα από πρώτο χέρι θα έπρεπε να εκφράζει καθαρή και ξεκάθρη θεολογική άποψη και να μη συσκοτίζει αλλά και να μη σκανδαλίζει το πλήρωμα της Εκκλησίας. Αλλά για λόγους «διπλωματίας» και «για να τα έχει καλά με όλους» (ο ίδιος το κατέγραψε χωρίς αιδώ), ώστε να αυξάνονται οι πωλήσεις των βιβλίων του και το κύρος του, μασάει τα λογάκια του σαν γνήσιος δείλαιος καλαμαράς.

Όντως παράδοξη και συνάμα τραγελαφική η στάση του Ναυπάκτου. Που πρέπει να προβληματίζει βαθέως τον κάθε αντιοικουμενιστή Κληρικό, Μοναχό και Λαϊκό, και να αντιληφθεί γιατί ο αντι-Οικουμενιστικός αγώνας πορεύεται και διολισθαίνει «κατά διαόλου» είτε πρός αλγεινό γκρεμοτσάκισμα.

Βέβαια την τιμή και την υπόληψη του πανίερου θεσμού της Εκκλησίας την διασώζουν οι σύγχρονες κατακόμβες των Εσχατομαρτύρων και Ομολογητών της Εκκλησίας των ιερώς Αποτειχισμένων Πρωτοπρεσβυτέρων.

Την στάση των παραδοσιακών και αντιΟικουμενιστών Ιεραρχών μας να προσέξουμε... που ενώ με τα χείλη τους και τα γραπτά τους καταγγέλουν, θεωρητικά και χρόνια ολόκληρα τον Οικουμενισμό, ΔΕΝ διενεργούν και ΔΕΝ ενεργοποιούν, πρακτικά, τα όπλα που τους παρέχονται δωρεάν από τους Ιερούς Κανόνες ώστε να αντιμετωπίσουν με θάρρος και ανδρεία τους ορκισμένους Οικουμενιστές.

Από την στιγμή που μάχονται τον πολυκέφαλο Οικουμενισμό, αν ήτο επόμενοι τοις αγίοις Πατράσιν, αν ήτο ημίθεοι Ηρακλείς, θα έπρεπε να μάχονται και κατά μέτωπον και να τσακίζουν κατακέφαλα τους αχρείους Αρχι-οικουμενιστές!

Γιατί άραγε τόση δειλία; Γιατί φοβούνται την μετωπική σύγκρουση; Απο ιδιοτέλεια ή απο ανιοδιοτέλεια παραμένουν τόσο καιρό αδρανείς και παθητικοί αντιΟικουμενιστές;

Πολλώ μάλλον, γιατί άραγε, υποσκάπτουν και κατηγορούν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα μερικών Ομολογητών Πρεσβυτέρων, Μοναχών και Λαϊκών και είναι κάθετα ενάντιοι στα Κανονικά μέτρα που πάρθησαν και προτείνονται, ευλόγως και δικαίως, από την Πατερική Θεολογία και τους ιερούς Κανόνες; Μη αναφερθώ και στην χονδοειδέστατη α-νοησία, άγνοια, ημιμάθεια, αμάθεια και θεολογική ασχετοσύνη μερικών, που ταυτίζουν ακόμη εμμονικά, σχεδόν ψυχωτικά, το Σχίσμα με την Ιερά Αποτείχιση. Όποιος συνεχίζει αυτό το σατανικό βιολί φτύστε τον κατάμουτρα.

Οι Φαναριώτες, κατέκριναν και κατακρίνουν ακόμη, αδίκως, κόσμο και κοσμάκη, τον Λαό του Θεού κυρίως, επειδή σχετίζονται και διατηρούν εκκλησιαστική κοινωνία με δήθεν σχισματικούς, αλλά κατ΄ακρίβειαν πρόκειται κανονικά για ιερώς Αποτειχισμένους Πρωτοπρεσβυτέρους και Αρχιμανδρίτες.

Ο Λαός του Θεού τί να πεί τώρα, που παρατηρεί τους Φαναριώτες και Έλληνες Ιεράρχες μας να έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με τω όντι Σχισματικούς Ουκρανούς, κανονικά καθαιρεμένους και έκπτωτους από την Εκκλησία της Ουκρανίας και την Εκκλησία της Ρωσίας, με την επικύρωση μάλιστα του οικουμενικού Πατριαρχείου και σύμπασας των κατά τόπους Αυτοκεφάλων ορθοδόξων Εκκλησιών;

Τί να πεί ο Λαός του Θεού για το θλιβερό κατάντημα του Φαναρίου;

Ενδεχομενικά για να θεραπευθεί η εικόνα του οικουμενικού Πατριαρχείου που συγχρωτίζεται με Σχισματικούς και αιρετικούς θα πρέπει ο εν λόγω Σχισματικός Μητροπολίτης της Ουκρανίας να περιφερθεί σαν τον θίασο του Καραγκιόζη. Γιατί όχι; Και να λαμβάνει βραβεία ολκής για να εμπλουτίσει το βιογραφικό του και να ωραιοποιήσει την εικόνα του. Γιατί όχι; Αν ζητήσει ο Πατριάρχης του Γένους μας κωλοτούμπες, θα τις κάνει και με το παραπάνω.

Με το συμπάθιο για το επόμενο τολμηρό γραφθέν: οι ακαθαρσίες δεν πρόκειται ποτέ να ευωδιάσουν, όσο και να βάζουμε κολώνιες και μυρωδικά. Το ίδιο και το Κανονικό Σχίσμα που διενήργησε, δυστυχώς, το οικουμενικό πατριαρχείο μας, εις βάρος της κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας και εις βάρος της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Ωστόσο, δεν μου φαίνεται καθόλου παράδοξο που θα βραβευθεί με τον βραβείο του Αρχιμασσώνου «Πατριάρχη Αθηναγόρα». Γιατί να μας ξενίζει άλλωστε; Οι ακαθαρσίες οδεύουν πρός τον λάκκον με τους βόθρους. Θα με ενοχλούσε βέβαια, αν ο Σχισματικός Μητροπολίτης ή ο Οικουμενικός Πατριάρχης, λάβουν Νομπέλ Ειρήνης ή Όσκαρ καλύτερου Ανδρικού ρόλου, στην χολυγουντιανή ταινία η «Σύνοδος της Φαναριώτικης Φαμίλιας». Γιατί να λάβουν τέτοια βραβεία; Και ο Τσίπρας τι θα πάρει μετά; Βέβαια πήρε αυτό που του άξιζε.

Να μας ενοχλούσε, επίσης, αν ο σχισματικός Μητροπολίτης βραβευόταν με το βραβείο «Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς» ή το βραβείο «Άγιος Θεόδωρος Στουδίτης» οι οποίοι άγιοι, αμφότεροι, πολέμησαν στην εποχή τους και υπέστησαν διώξεις, τους τότε Σχισματικούς και Αιρετικούς Οικουμενικούς Πατριάρχες και Αυτοκράτορες της , με ρωμαλέο και Προδρομικό φρόνημα, εξάπαντος ορθόδοξο πόλεμο με απλανή τρόπο.

Τί σχέση έχει ο Ναυπάκτου, ο σχισματικός Μητροπολίτης, ο Οικουμενικός πατριάρχης με αυτούς; Προφανώς καμμία συγγένεια.

Και επειδή η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία είναι θεραπευτήριο ψυχών, όπως μας διδάσκει συστηματικά ο Ναυπάκτου, απεφάνθη να χορηγήσει ως αντίδοτον φάρμακο για την παραπέουσαν εικόνα της, το βραβείο του Αρχιμασσώνου οικουμενικού πατριάρχη Αθηναγόρα.

Όσα βραβεία και να πάρει, στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των απανταχού Ορθοδόξων Ρωμηών, ο μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας θεωρείται Σχισματικός και νεροκουβαλητής του οικουμενιστού Πατριάρχη μας, ο οποίος κακόγνωμα και άστοχα, είτε από πολιτικές είτε από εκκλησιαστικές σκοπιμότητες, προκάλεσε Κανονικό Σχίσμα, μετά το Δογματικό Σχίσμα που έπηξε στην μοιχοΣύνοδο του Κολυμπαρίου, προκάλεσε φοβερή διαίρεση και σύγχυση στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, διαμέλησε την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία.

Εμένα η απορία μου είναι: για τις μαλακίες που ξεστόμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, τί βραβείο θα πάρει; Τον Θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου; Ά μάλιστα!

Του Παναγιώτη Νούνη

Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής
Tηλ.: 00357-96897711, panagiotisnounis@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου