Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΥΤΕΡΟΣ (Β΄) ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ «ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟ»



ΔΕΥΤΕΡΟΣ (Β΄) ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ «ΚΑΚΟΚΕΦΑΛΟ»

Του Παναγιώτη Νούνη

Ελάχιστος αδελφός: August 25, 2019 at 12:00 PM
Κυριε Τελεβαντο κανετε λιγο υπομονη σε αυτο που ορθα ζητατε. Προσωπικα αναμενω να γινει στις αρχες Οκτωβριου η αναγνωριση που αναφερεσθε στην Συνοδο της Ιεραρχιας, το πιθανοτερο με διαδικασια παρομοια με οσα εγιναν στην αποδοχη της Ψευδοσυνοδου της Κρητης.

Filippos Tsompos: August 25, 2019 at 1:00 PM
Γιατί τόσο κομπλεξ απέναντι στα προνόμια του οικουμενικού Πατριαρχείου; Και για να σας το θεσω κι αλλιώς, όλοι οι προηγούμενοι αρχιερείς είναι βλάκες και κάνουν ο,τι τους καπνίσει κι εσείς ο έξυπνος; Ταπεινωθειτε λίγο σας παρακαλώ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΟΥΝΗΣ: August 27, 2019 at 4:52 AM
To ίδιο πράγμα ΑΚΡΙΒΩΣ θα ερωτούσε ένας απλός εν Χριστώ αδελφός εκ Σερβίας, εκ Ουκρανίας, εκ Ρουμανίας, εκ Γεωργίας, εκ Βουλγαρίας, εκ Ρωσίας, εκ Κύπρου κ.ο.κ. με αποδέκτη όμως τους Φαναριώτες αυλικούς.

Δηλαδή: «Γιάτι τόσο κόμπλεξ και ψυχωτική μανία των Φαναριωτών στο να υπερασπίσουν και να διαφυλάξουν τα δικά τους προνόμια (εις βάρος μάλιστα των υπολοίπων ΙΣΟΤΙΜΩΝ και ΑΔΕΛΦΩΝ ορθοδόξων Εκκλησιών) με κάθε κόστος και κάθε τίμημα, ακόμη και με το τίμημα διενέργειας Σχίσματος στις Εκκλησίες;»

Οι μόνοι Αρχιερείς που δεν είναι βλάκες, διαχρονικά στην Εκκλησιαστική Ιστορία, είναι όσοι θεράπευαν τις διαιρέσεις και τα σχίσματα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Όσοι έλληνες Αρχιερείς σπεύδουν να αναγνωρίσουν το ψευδοΑυτοκέφαλον της «Νέας Εκκλησίας» της Ουκρανίας αναντίρρητα και διενεργούν βλακεία διότι το κάνουν για είτε για εθνοφυλετικούς λόγους είτε για ωφελιμιστικούς... δηλαδή ό,τι τους καπνίσει κάνουν, πράγμα που συνιστά εκκλησιαστικόν άδικον. 

Όποιος συνιστά το «ταπεινωθείτε λίγο σας παρακαλώ» θα πρέπει να το εμπνέει και όχι να το απαιτεί με ύφος ψευδοευγένιας.

Του Παναγιώτη Νούνη

Θρησκευτικός και Θεο-Λογικός Στοχαστής
Tηλ.: 00357-96897711, panagiotisnounis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου